Palandöken Dağları eteğindeki Boğaz mevkiinde kurulan genelevdeki 6 nolu evde dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisi ile prefabrik evin her tarafını kısa sürede sardı. Dumanları görüp evdekileri uyandıran kadınlar, arkadaşlarının hayatını kurtardı. Genelev çalışanlarının haber verdiği Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine geldi. Ancak çetin geçen kış şartları nedeniyle genelevin ana girişindeki büyük demir kapının alt tarafının buzlara gömülü olması itfaiyenin girmesini engelledi. İtfaiye ekipleri ve genelevdeki görevliler, kazma ve küreklerle demir kapının açılması için mücadele verdi. Demir kapı açılıp itfaiye ekiplerinin içeri girdiğinde ise çok geç kalınmıştı. İtfaiye ekipleri, yangını diğer evlere sıçramadan söndürdü ama ev tamamen kullanılmaz hale geldi.

Cehennemi yaşadıklarını söyleyen genelev çalışanlarından Cemal Nurbalı, "Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede evi kapladı. Karşı evdeki kadınların uyarısı ile evi boşalttık. Biraz geç kalsalar yanarak ölecektik. İtfaiye olay yerine zamanında geldi ancak demir kapının güçlükle açılması ile geç kalındı. Belediye buraların bakımın yapsa itfaiye rahatlıkla içeri girer ve biz de evimizden olmazdık" dedi.

Genelevin ilk açıldığında 40'a yakın evin bulunduğunu belirten genelev çalışanları, belediyenin ilgisizliği nedeniyle evlerin tek tek kapandığını söyledi. Yangın nedeniyle 5 evin kaldığını vurgulayan genelev çalışanları, "Böyle giderse yakında tüm evler kapanır" diye konuştu.