Merkez Bucak Mahallesi'nde S.Ö.'nün işyerinde ruhsatsız tarım ilacı satışı yapıldığı şikayeti üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından denetim amacıyla 3 kişilik ekip görevlendirildi. Denetime giden ekiplerden ziraat mühendisi Havva Akpınar, işyerinde ruhsatsız ilaçların satıldığını görünce durumu telefonla amirine bildirmek istedi. Bu sırada S.Ö., Akpınar'a tokatla saldırarak engel olmaya çalıştı.

Meslektaşlarının yardımıyla Havva Akpınar işyerinden çıkarılarak uzaklaştırıldı. Akpınar, daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na giderek S.Ö.'den şikayetçi olup suç duyurusunda bulundu. Ruhsatsız ilaç satışı yapılan işyeri hakkında ise tutanak tutuldu.

Tarım-Orman ve Çevre Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Ordu Şube Başkanı Şenol Taşkın, Havva Akpınar'a yapılan saldırıyı kınadı. Taşkın yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Arkadaşımız görevini yerine getirmekte iken saldırıya uğramıştır. Ordu tarımına daha kaliteli ve daha iyi hizmet verme uğraşı içerisinde olan Ziraat Mühendisi arkadaşımıza yapılan bu çirkin davranışı kabul etmeyiz ve yapanları kınıyoruz. Sendika olarak tüm üyelerimizin yanında ve arkasındayız. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını arzuluyoruz" dedi.



NK(İS/CK)