Kesinleşmiş hapis cazasından dolayı İsviçre’ye iltica etmek zorunda kalan gazeteci Hülya Emeç’in Siirt’in Baykan ilçesinde oturan annesinin evine bölge muhtarı eşliğinde polis basını düzenlendi.

İsviçre’de kaldığı sığınmacı yurdunda  açıklamada bulunan Emeç polis baskının tamamıyla korkutma amaçlı olduğunu belirterek ‘Polis benim evde olmadığımı biliyor. Muhtar eşliğinde panzerle annemin yaşadığı eve gelmişler. Her tarafı didik didik aramışlar. Bozdolabın içine bile bakmışlar. Kapıyı zorlayarak ayakkabılarıyla eve girmişler. Evde bulunan fotoğraflarımı alarak bu kişi aranıyor diye  komşularımıza göstermişler’ dedi.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN ANNEME BİR KAĞIT İMZALATMIŞLAR

Yapılan baskında bir panzerin dışarda beklediğini ve okuma yazma bilmeyen annesine zorla polis tarafından bir kağıt imzalandığını ifade eden Emeç ‘ Muhtar anneme beni tanıyorsun eğer imzalamazsan polis evden çıkmayacak diyerek zorla bir kağıt imzatlamış. Bu kağıtın ne olduğunu okuma yazma bilmeyen annem bilmiyor. Karşı çıksa da tehdit etmişler’ şeklinde konuştu.

AKP REJİMİ KENDİNİ HER ALANDA GÖSTERMEYE BAŞLADI

24 Haziran seçimlerinden sonra AKP rejiminin baskı ve tehditleri meşrulaştırdığına da dikkati çeken Emeç ‘ Bütün bunlar bir pervasızlığın olduğunu gösteriyor. Bizleri yıldıramayacaklar. Baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğim ve boyun eğmeyeceğiz. Faşizm yenilecek, inancımı yitirmedim’ dedi.

İsviçre’de iltica işlemlerinin devam ettiğini sözlerine ekleyen Emeç için 10 Temmuz’da kararın verilmesi bekleniliyor.

Hakkında verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanması nedeniyle Brezilya üzerinden 20 Ocak'ta İsviçre'ye giderek Zürih Havalimanı'nda iltica talebinde bulunan Emeç oturma izni bekliyor.

Süheyla Kaplan / Almanya