Edinilen bilgilere göre olay, Kağıthane Merkez Mahallesi Dumlupınar Caddesi Serpil Sokak üzerinde saat 19.15'te meydana geldi. Gecekondu ile inşaat çalışması devam eden bina arasında bulunan istinat duvarı, büyük bir gürültüyle Zaide Yıldırım'a ait gecekondunun çatısına devrildi. İstinat duvarının toprak kayması sonucu çökmesinin ardından, Şafak ve Serpil Sokak üzerinde bulunan 4 bina ihbar üzerine olay yerine ulaşan polis ve zabıta ekiplerince tahliye edildi. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ve zabıta ekipleri ise toprak kaymasının olduğu yerde inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde toprak altında herhangi bir canlının olmadığı belirlendi.


“BOMBA PATLAR GİBİ BİR SES DUYDUM"


Olay anında korku dolu anlar yaşadıklarını belirten Devrim Akkaş, “Akşam saat 19.15 sıralarında evde yemek yiyordum. Birden bomba patlar gibi bir ses duydum. Annem odasının camından bakmış yandaki istinat duvarının teyzemlerin binasının üzerine devrildiğini görüyor. İstinat duvarı binanın mutfak, banyo ve diğer odanın üzerine devrilmiş. Teyzem evin içinde. Allah’tan mutfakta değildi. Onun için kurtulmuş. Komşular yardıma koşuyor ve evden çıkıyorlar. Ama şu anda bir tedirginlik var. Herkes korkuyor. Kimse evine giremiyor. Bu olaydan 4 bina etkilendi. Şimdi sabahı bekliyoruz. Zabıta ve polis geldi; ama onlar da bekliyor" dedi.





Zaide Yıldırım'ın oğlu Hasan Yıldırım ise istinat duvarının annesinin yaşadığı binanın çatısına devrildiğini belirtirken, olaydan belediye yetkililerini sorumlu tuttu. Mahalle sakinleri sabaha kadar evlerinin önünde bekleyeceklerini belirttiler.