Avrupa Postası / Adil Yiğit

ORTAKÖY KÜLTÜR MERKEZİ'NDE "12 EYLÜL SÜRGÜNLERİ UTANÇ MÜZESİ" AÇILACAK


26 Eylül günü açılacak olan sergide sürgün yaşamda yayınlanan dergi, gazete, afiş, bildiri, kitap vd. ürünler sergilenecek. Zorunlu sürgünlükten kesitler sunulacak. 28 Eylül günü ise panel yapılacak. Zorunlu sürgünlük koşullarını yaşamış konuşmacılar arasında Deniz, Hüseyin ve Yusuf'un idam edildiği gece durumu kabullenmeyerek giriştiği bombalı eylem sırasında iki elini ve bacağını kaybeden İbrahim Çenet, eski Dev-Genç Başkanlarından Bülent Uluer ile İlkay Demir ve sürgün yazarlardan Adil Okay, Erdal Boyoğlu ve Lokman Öğülmüş yer alacaklar. Ayrıca Türkiye'de uzun yıllar cezaevinde yatmış, 
İsrail İstanbul Başkonsolosu Efraim Elrom’un THKP-C tarafından kaçırılıp öldürülmesini tertipleyen beş kişi içerisinde bulunanOktay Etiman ile yazar ve tarihçi Erdoğan Aydın konuşmacılar arasında.


İbrahim Çenet        Oktay Etiman                   Bülent Uluer                 Erdoğan Aydın
 
TÜRKİYE'DE İLK KEZ İSTANBUL'DA SERGİLENECEK

Ortaköy Kültür Merkezi'nde yapılacak olan "12 Eylül Sürgünleri Utanç Müzesi" sergisinde politik mültecilerin sürgünde ürettikleri eserlerden bölümler  sergilenecek. 28 Eylül Saat 17.00 de darbeler, demokrasi ve 12 Eylül sürgünleri ile sürgünde yaşananların, sosyolojik ve psikolojik boyutuyla ele alanacağı bir panel olacağı belirtilerek, "Panele ve sergiye 12 eylül faşizminin yarattığı tahribatları yüreğinde hisseden herkesi davet ediyoruz" açıklaması yapıldı.                                



Adil Okay                Erdal Boyoğlu               Lokman Öğülmüş