Marmara Üniversitesi tarafından Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde inşaa edilecek sağlık kampüsünün temel atma töreni yapıldı. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Milletvekili İdris Güllüce, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül katıldı. Türkiye'nin en kapsamlı sağlık kampüsünün inşaa edileceği Başıbüyük kampüsündeki sağlık kurumlarının 2015 yılında hizmete alınması bekleniyor. Sağlık kampüsünden günde 10 bin hastanın hizmet alması hedefleniyor.


İKİTELLİ'YE 2 BİN 160 YATAK KAPASİTELİ HASTANE


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kartal ve Okmeydanı hastaneleri için büyük beklenti içinde olduklarını kaydetti. Vali Mutlu, "Bu eğitim araştırma hastanelerinin de kısa sürede dönüştürülmesi depreme dayanıklı hale getirilmesi arzu ediliyor. Ama burada da bu binaları güçlendirmek değil, mevcut hizmetleri sürdürürken bulunan uygun araziler içinde bunların da yapılması ve hizmete alınması için de ciddi çaba sarf ediyoruz. Bu üç büyük hastanemizin projeleri tamamlandı. İnşallah ilkini Göztepe'de Mayıs ayı içinde temel atmak suretiyle realize etmeye başlayacağız. Bu üç hastaneye de bu yıl içinde mutlaka bir temel atmak suretiyle önümüzdeki birkaç yıl içinde realize etmek istiyoruz" dedi. Mutlu, "Bu arada şehir hastanemiz olarak ifade edilen İkitelli'deki 2 bin 160 yataklı o dev hastanenin de yakında temelinin atılacağı müjdesini bize verdiler. Biz de bunun müjdesini buradan paylaşmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu:


"İSTANBUL'DA HASTANESİ OLMAYAN İLÇE BIRAKMAMIŞ OLACAĞIZ"


Hemen hemen her ilçede hastane olduğuna dikkat çeken Vali Mutlu, "İstanbul'umuz 39 ilçe üzülüyoruz bir tek Beylikdüzü'nde projemiz yok. Ama onu da gerçekleştirmek istiyoruz. Oraya da bir hastane yapmayı çok istiyoruz. 39 ilçemizde de sağlık hizmetlerini sağlık ocağı standartlarının üstünde gerçekten güçlü hastanelerle realize etmeye gayret ediyoruz. İnşallah Beylikdüzü'ndeki eksikliğimizi tamamlayarak İstanbul'da hastanesi olmayan ilçe bırakmamış olacağız" diye konuştu.


Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül de "Burası çok büyük bir kampüsü değil aslında. 200 dönümlük bir yer. Bu 200 dönüme biz sağlıkla ilgili birmlerimizi biraraya getirmek istiyoruz. Çünkü şu anda sağlıkla ilgli birimlerimiz yetersiz kalmakta" dedi. Gül, bu birimlerin Başıbüyük'teki bu kampüste toplanacağını belirtti. Gül, "Öğrenci sayımız da gittikçe artıyor. Mekanların birarada olması da verimlilik açısından bir gereklilik" dedi. Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül sağlık kampüsünün temelini attı.


(BB)