İstanbul- Eskişehir demiryolunun Geyve İlçesi’nin Örencik mevkiinde 24 Kasım 2011 tarihinde Tüpraş’a motorin sevkiyatı yapan tanker vagonunun raydan çıkarak devrilmesi sonucu demiryolu hattında bozulma meydana geldi. TCDD ekipleri kaza sonrasında, günde 12 ekspres tren ile 5 yük vagonunun ortalama karşılıklı 30 geçiş yaptığı hattaki yoğunluk dikkate alınarak, demiryolu kapatılmadan onarım yapmaya başladı. Onarım çalışması sürerken de demiryolu güzergahını kullanan yolcu ve yük trenlerine bu bölgede saatte en fazla 20- 25 kilometre hızla gitmeleri yönünde uyarıda bulunuldu.

2 TREN VAKASI DAHA

Ancak bu uyarılara rağmen demiryolunda rayların bozuk olması nedeniyle 2 tren daha raydan çıktı.

15 Aralık 2011 tarihinde Kocaeli’den Körfez ilçesine Kırıkkale’den fuel oil ve motorin sevkiyatı yapan 20 tankerden oluşan yük treninin aynı bölgede son vagonu raydan çıktı. Kaza sonrasında demiryolunun büyük bölümü hasar gördü. Bu kazadan sonra dün sabah saat 04.45 sıralarında Ankara- İstanbul seferini yapan içerisinde 391 yolcunun bulunduğu 8 vagondan oluşan 11207 sefer sayılı Anadolu Ekspresi'nin, Geyve İlçesi Alifatpaşa Beldesi Örencik mevkiinde 2'nci vagonu raydan çıktı. 

Yolcu treninin demiryolunun tehlikeli noktası olan 147 ve 150'nci kilometrelerinde 20 kilometre hızla gitmesi nedeniyle şans eseri vagon devrilmedi. TCDD yetkilileri bu hattın arızalı olduğunu doğrularken, hattaki bozuk olan bölümde onarım çalışmalarının sürdüğü belirtildi. 



ZT(MB/COŞ)