stanbul Beşiktaş'ta Cumartesi akşam TSİ 22.30 sularında düzenlenen iki ayrı saldırıda 38 kişi hayatını kaybetti, en az 155 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabaha karşı yaptığı açıklamada saldırılarla ilgili 10 kişinin de gözaltına alındığını söyledi. İstanbul Valiliği de Pazar sabahı yaptığı açıklamada halihazırda 19'u yoğun bakımda olmak üzere 155 yaralının tedavisinin sürdüğünü açıkladı. 

Saldırıları henüz üstlenen olmazken, Bakan Soylu, olayın Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nın çevresinde görev yapan çevik kuvvet ekiplerine yönelik düzenlendiğini belirtti.



İçiişleri Bakanı Süleyman Soylu Pazar günü Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısının değişebileceğini belirterek, şu an için ölü sayısının 138'e yükseldiğini, 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta 155 yaralı olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Ankara'dan İstanbul'a gelişinde Atatürk Havalimanı'nda İstanbul'daki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Soylu, "El düzenekli olduğunu tahmin ettiğimiz bomba yüklü bir araç 45 saniye sonrasında da etrafında tertibat alan bir kişi polislerin ortasında kendini patlatıyor" diye konuştu. 

Saldırılardan hemen sonra Vodafone Arena'nın bulunduğu Gümüşsuyu-Maçka bölgesi geniş çaplı olarak güvenlik çemberine alındı ve kapatıldı. Ayrıca  saldırılarla ilgli yayın yasağı da getirildi.

Kurtulmuş: Oklar PKK'yı gösteriyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Pazar sabahı canlı yayında yaptığı açıklamada "Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyor" diyerek Beşiktaş'taki saldırılarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ancak şu ana kadar elde edilen bulguların PKK'ya işaret ettiğini söyledi. Kurtulmuş, terör gruplarının silahlarını yurtdışından elde ettikleri belirterek, "Terör örgütlerine destek olan ülkeler bundan vazgeçsin" dedi.

Erdoğan: Kimin yaptığının önemi yok



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırılara ilişkin, "Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur." dedi.

Erdoğan, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının hemen arkasından yaşanan patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediğinin anlaşıldığını aktardı.

"Bu eylemler neticesinde, maalesef, şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şunları kaydetti:
"Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan Binali Yıldırım da İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı: "Bursaspor-Beşiktaş futbol maçından sonra saat 22.29'da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerimizi hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız." (Deutsche Welle)