İnşat işçisi baba- oğul Recep ve Adem Cırıl ile Mustafa Bayrak ve Ahmet Tiryaki’nin Çorum merkeze bağlı Buğabağı ve Çeşme Ören köylerindeki aileleri ölüm haberini alınca şoke oldu. Buğabağı köyünde oturan Elmas Cırıl, eşinin ve oğluna ağıt yakarken, "Beni bırakıp nereye gidersiniz. Baba-oğul ölüm haberiniz mi gelecekti. Ben şimdi ne yapacağım. İkinizin acısıyla nasıl yaşarım" diyerek gözyaşı döktü. Recep Cırıl'ın yaşları 18 ile 23 arasında değişen çocukları Mahmut, Yaşar ve Elif Cırıl, hem babalarına hem ağabeyleri için ağladı.

ANNE VE BABASI BOŞANDIĞI İÇİN DAYISI BÜYÜTTTÜ

Aynı köyde oturan Ahmet Tiryaki’nin de acı haberi yakınlarına ulaştı. Ahmet Tiryaki’yi, annesi 51 yaşındaki Adike ve 52 yaşındaki babası İbrahim’in 14 yıl önce boşanması üzerine dayısı Yasin Yıldırım’ın büyüttüğü belirtildi. Ahmet Tiryaki'nin babasıyla aynı adı taşıyan ağabeyi 38 yaşındaki İbrahim Tiryaki kardeşinin ardından gözyaşı dökerek, “Bayramda kardeşim gelmişti. Beraber Kurban kestik, bayram yaptık. Daha kaç gün oldu gideli, ölüm haberini mi duyacaktık” dedi.

Çeşmeören Köyü’nde oturan Mustafa Bayrak’ın köyde bekçilik yapan babası 47 yaşındaki Ahmet ve annesi 46 yaşındaki Şerife Bayrak da çocuklarının ölüm haberini alınca fenalık geçirdi. Ahmet ve Şerife Bayrak çifti, ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

YÇ(MS/ESM)