İstanbul’daki Çankırılıların ve Çankırı’yı merak edenlerin yoğun ilgi gösterdiği programlarda, Çankırılı yarenlerin gösterileri, yöresel halk oyunları ve yerel sanatçıların konserleri ilgiyle izlendi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve siyasetçinin ziyaret ettiği Çankırı Tanıtım Günleri’nde Çankırı merkez ve ilçelerinin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yöresel ürünleri sergilendi.

Çankırı tarihinde ilk kez İstanbul’da bu denli geniş katılımlı büyük bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirildiğini belirten Vali Vahdettin Özcan, "İlk kez düzenlenmesine rağmen hem hemşehrilerimiz, hem de İstanbullular Çankırı Tanıtım Günlerine büyük ilgi gösterdi. Güzel bir ekip çalışması ile başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Gelecekte daha büyük organizasyonlar yapılabileceğini de göstermiş olduk" dedi.

'DOYASIYA ÇANKIRIYI YAŞATTIK'

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de, böylesine bir katılımın gelecek yıllar için umut verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çankırı tarihi ve kültürel zenginlikleri, yöresel ürünleri ile hem hemşehrilerimizin özlemini giderdik, hem de Çankırı’yı tanımak isteyen İstanbul'lulara Feshane'de 4 gün boyunca doyasıya Çankırı’yı yaşattık. Bu organizasyon, Çankırı’nın ne kadar zengin tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu göstermesi bakımından da büyük bir önem taşımıştır." Çankırı Tanıtım Günleri organizasyonu programı kapsamında ayrıca İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonunda 'Çankırı Yatırım Zirvesi' toplantısı da gerçekleştirildi.



EY(AY/COŞ)