Yeni eğitim - öğretim yılı açılışına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cihangir Kadakal, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile veliler ve öğrenciler katıldı.


" BU YIL EĞİTİME 4 BİN 900 YENİ DERSİK KAZANDIRDIK "


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler, öğrenci andını okudu. İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız,  son 10 yıldır eğitimde reform niteliğinde çalışmalar yapıldığını,   4 +4 +4 sistemi ile Milli eğitimde köklü değişiklikler yapıldığını,  bu yıl eğitime 4 bin 900 yeni derslik kazandırdıklarını söyledi. Yıldız, "İstanbulumuz eğitim - öğretime hazırdır " dedi.


Velilerin de yeni eğitim sürecine katkı sağlamasını istediklerini söyleyen Yıldız, " Bu yıl eğitime yeni başlayan çocuklarımızla beraber, 2 milyon 600 bin çocuğumuzla eğitim öğretime başlıyoruz. 4 bin 545 okulda 58 bin 900 derslikte 110 bin öğretmenle eğitim sürecimizi başlatmış oluyoruz " şeklinde konuştu.


Yıldız, öğretmenlere de seslenerek, " Artık şu ana kadar konuşulanlar konuşulmuştur. Artık iş bize düşmüştür. Çocuklarımız okulda ve biz onlarla gurur duyuyoruz. Bu yavrularımızı geleceğe hazırlamak için elimizden gelen neyse fazlasıyla yapmamız gerekeni yaptığımıza inanıyorum. Değerli öğretmenler söz sizin. Bu işin asıl kahramanı sizlersiniz. Bu işi severek benimseyerek yapıyorsunuz. Bundan sonra da mesleğinizi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. Eğitim ortamları eğitimin alt yapısı teknoloji kullanımı anlamında bu ülkede yapılması gerekenler en iyi şekilde yapılmıştır. Müfredat en iyi şekilde düzenlenmiştir ve çocuklarımızın seviyesine uygun hale getirilmiştir " dedi.


KONUŞMALAR UZADI; ÖĞRENCİLER HEM YORULDU HEM SIKILDI


Konuşmaların uzaması üzerine yaklaşık 1 saattir ayakta bekleyen öğrenciler yoruldu. Okul bahçesinde ayakta bekleyerek töreni izleyen öğrencilerin çoğu yorulunca, yere oturmak zorunda kaldı. Oldukça sıkıldığı ve yorulduğu gözlenen öğrencilerin çoğu arkadaşlarıyla sohbet etmeyi tercih etti. Bu arada yeni eğitim - öğretim yılı beşinci sınıf öğrencilerinin bu yıl okula yeni kayıt olan birinci sınıf öğrencilerine çiçek vermesiyle başladı. Ardından Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Halkoyunları gösterisine öğrencilerin de eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu.


66 AYLIK ÖĞRENCİLER ŞARKI SÖYLEDİ RESİM YAPTI


Öte yandan bir hafta önce okul uyum programı çerçevesinde okula başlayan birinci sınıflar da derslerine devam etti. Kimi birinci sınıf öğrencileri resim yaparken, kimileri ise öğretmenleriyle şarkılar söyledi. Bazı birinci sınıf öğrencilerinin ise sıralarda velileriyle oturması dikkat çekti. 66 aylık Efehan Beyazova da bu yıl okula başlayan öğrenciler arasındaydı. Okulu, öğretmenini ve arkadaşlarını sevdiğini söyleyen Efehan, okulun oldukça eğlenceli bir yer olduğunu söyledi. Yine 66 aylık olan İnci Yılmaz ise, girdiği ilk derste şarkılar öğrendi. İnci Yılmaz öğretmeni ve arkadaşlarını sevdiğini belirtti.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)