AYSEL TUĞLUK’TA DURUŞMAYI İZLEDİ


İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Nihat Oğraş ve avukatı katıldı. Duruşmayı BDP’li milletvekili Aysel Tuğluk da izledi. Davanın iddianamesinde Aysel Tuğluk'un Kandil'den gelen talimatları Nihat Oğraş aracılığıyla aldığı iddia ediliyor.


“HESABIMA BAŞKALARI GİRMİŞ"


Duruşmada savunma yapan Oğraş, BDP’nin Parti Meclisi üyesi olduğunu ve faaliyetlerinin yasal çerçeve ile sınırlı olduğunu belirtti.


Kandil’den geldiği belirtilen ve örgütün BDP’ye yönelik talimatlarını içeren dosyadaki e-mailleri görmediğini belirten Oğraş, “Bu operasyondan 3-4 gün önce ben İstanbul’daydım. Bana bir mail geldi. Mailde, Facebook hesabıma başkası tarafından girildiği belirtiliyordu. Bunun üzerine ben şifremi değiştirdim. E-mailime de bu yolla girilmiş olabilir. Bu konuya ilişkin suç duyurusunda bulunmadım. Nereye suç duyurusunda bulunulacağını da bilmiyorum zaten" dedi.


“ÖRGÜTTEN GELDİĞİ BELİRTİLEN MAİLLER HAKKINDA BİLGİM YOK"


Kandil’den gelen örgüt talimatlarını Aysel Tuğluk’a ilettiği yönündeki iddiaları kabul etmeyen Oğraş, savunmasında şunları söyledi; “Söz konusu talimatlarla ilgili bir bilgim yok. Benim KCK ile ilişkimi ortaya koyun ağzımı açmayacağım. Hiçbir zaman terör örgütü yöneticisi olmadım. Söz konusu maildeki yazıları ben emniyette gördüm. “


“OK İLE CEZAEVİNDE YATTIM"


Kendisinin terör örgütü yöneticilerinden Sabri Ok ile irtibatlandırılmaya çalışıldığını belirten Oğraş, Ok ile birlikte bir dönem aynı cezaevinde yattığını belirtti.


“AVUKAT MAİL KAYITLARINI BİLİRKİŞİ İNCELESİN"


Oğraş’ın avukatı da müvekkiline yönelik suçlamaları kabul etmedi. Müvekkilinin yasal siyasi faaliyetlerde bulunduğunu belirten avukatı, “Celal kod adlı şahıstan müvekkilimin mailine örgüt talimatları geldiği iddia ediliyor. Bu talimatları içeren dökümanlar 3. bir şahıs tarafından maile yüklenmiş olabilir. Müvekkilimin mailine dışarıdan girilip girilmediğinin bir üniversitenin bilirkişi heyeti tarafından araştırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.


DURUŞMA ERTELENDİ


Sanık ve avukatın sözlerinden ardından mahkeme, bir süre ara verdi. Aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme, avukatın bilirkişi incelemesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine karar verdi.


Sanık Oğraş’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.


SG (MK)