Türkiye'deki kayak merkezlerinde bulunan tesisler, kayak turizmi için rezervasyonları almaya başlarken, Davraz Kayak Merkezi'nde sessizlik hakim. Satışa çıkarılan ancak üç ay geçmesine rağmen alıcısı çıkmayan 5 yıldızlı Sirene Otel'in kapalı olması nedeniyle seyahat acenteleri, merkeze gelmek isteyen turlara olumlu yanıt veremiyor.

SEZON BOŞ GEÇECEK

Ceng Tur Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Boşgelmez, Türkiye'nin en iyi pistlerine sahip Davraz Kayak Merkezi'nde koca bir sezonun boş geçme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Tatilcilerin Davraz'ı sorduklarını aktaran Boşgelmez, "Tesisin kapalı olduğunu ancak Isparta'da 5 yıldızlı otel bulunduğunu, tatilini Davraz'da geçirmek isteyenlerin bu otelden Davraz'a taşınabileceğini belirtiyoruz. Ancak geri dönüş olmuyor. Şu ana kadar rezervasyon yapılmadı" dedi.

TESİS KAPALI NASIL GETİRECEĞİZ?

Antalya'da bugün 400 bin civarında yerleşik turist olduğunu ve bunların yüzde 15'inin zengin kesim olduğunu kaydeden Boşgelmez, "Yerleşik yabancılar içinde kayak yapmak isteyen zengin kesim var. Bunların yanında İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerden 1 hafta kayak yapmak isteyenler var. Davraz'a gelmek isteseler nasıl getireceğiz" diye konuştu.

DAVRAZ'IN İMAJI YARA ALACAK

5 yıldızlı otelin ya yeniden açılması ya da bir an önce devredilmesinin çare olacağını aktaran Cengiz Boşgelmez, "Aksi takdirde koca bir sezonu boşa geçirmiş olacağız. Sezon demek 12 bin geceleme demektir. Bu da 20 milyon TL'yi aşkın katma değer demektir. Sezonun boş geçmesi demek Isparta'nın maddi kaybı anlamına gelir. Yine boş geçen bir sezon Isparta turizmine vurulacak darbe demektir, Davraz'ın imajının zedelenmesi demektir" dedi.

GÜNÜBİRLİK TURLAR DA TEHLİKEDE

Geçen yıl Antalya'dan günübirlik ziyaretçileri 70-80 otobüsle Davraz'a taşıdıklarını kaydeden Boşgelmez, "Antalya'dan günübirlik kayak yapmak isteyenler otobüslerle sabah saatlerinde Davraz'a geliyor, 5 yıldızlı tesiste yemeklerini yiyor ve dinleniyor, saat 15.00 gibi Isparta'ya dönüyorlar. Bu ziyaretçiler esnafa da katkı sağlıyordu. Şimdi günübirlik Davraz programları da tehlikeye girdi" diye konuştu. Boşgelmez, Uludağ, Erciyes, Palandöken, Kartalkaya gibi kayak merkezleri için rezervasyonların şimdiden ayrılmaya başlandığına dikkat çekerken, Davraz Kayak Merkezi'nde sessiz bir bekleyişin hakim olduğunu iletti.

Davraz Kayak Merkezi'ndeki 120 oda, 280 yatak kapasiteli Sirene Otel, bundan 3 ay önce ekonomik nedenlerle kapanmıştı.