Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın öncülüğünde Isparta'ya gelen sanatçılar, ilk olarak Belediye Başkan Vekili Hasan Demir'i makamında ziyaret etti. Sanatçılar belediye önünde mehteran takımı eşliğinde karşılandı. Burada Başkan Akaydın'a, festival coşkusunu Isparta'ya taşıdığı için plaket takdim edildi, sanatçılara gül seti hediye edildi.

Isparta'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Akaydın, "Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın daha önceden planlanan yolculuğu nedeniyle aramızda değil. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni 46'ncı yılından itibaren bölge etkinliği haline getirdik. Amacımız ulusal sinemanın desteklenmesi ve sanatçıların halkla buluşması. Kortejler bunun en iyi yapıldığı organizasyonlar" dedi.

Ziyaretin ardından belediyeden çıkan sinema sanatçılardan İlyas Salman'ın başına suni kar yağdırıldı. Salman, burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla fotoğraf çektirdi. Ardından aralarında Altan Günbay, Kartal Kaya, Yakup Yavru, Aslı Oman, Yüksel Avcı gibi isimlerin bulunduğu sanatçılar, kortej geçidi için festival trenine bindi. Kortejin önünde üstü açık araca İlyas Salman ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın oturdu. Ispartalıların özellikle İlyas Salman'a ilgisi büyük oldu. Korteji izleyenler sanatçıları cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı. 'Tecavüzcü Coşkun' olarak bilinen Coşkun Gögen, Salih Güney, 'Survivor Hasan' olarak ünlenen Hasan Yalnızoğlu, ilgi çekti. Konfeti yağmuru altında Isparta Belediyesi önünden başlayan kortej geçişi, Isparta Valiliği önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.



ME(SU/CK)