Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011'de Isparta Belediyesi'ne düzenlenen operasyon sonrasında aralarında Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ın da bulunduğu 82 kişi hakkında 'Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma' suçlarında dava açıldı. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve tüm sanıkların tutuksuz yargılandığı davanın 7'nci duruşması bugün görüldü. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın katılmadığı duruşmada, 35 tutuksuz sanık avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Duruşmada sanık avukatları, müvekkillerinin el konulan cep telefonu ve bilgisayarlarının teslim edilmesini, yurtdışı çıkış yasaklarının kaldırılmasını talep etti.

Talepleri dinleyen mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada dava dosyasının incelenmesi için Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin tayin edeceği bilirkişi heyetine gönderildiğini, ancak raporun henüz gelmediğini belirtti. Bilirkişi raporunun beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıklarla ilgili adli kontrol kararının devamına, talep edilen cep telefonu ve bilgisayarların bilirkişi raporu gelinceye kadar muhafaza edilmesine karar verdi. Duruşma, 11 Nisan 2013 tarihine ertelendi.

SAVUNMA HAKKIMIZI KULLANIYORUZ

Duruşma sonrasında açıklama yapan davanın sanıklarından MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bilirkişi raporu geldiğinde gerçeklerin ortaya çıkacağını söyledi. Yargı sürecinin halen devam ettiğini kaydeden Başkan Yalçın, "Bu bir süreç. Biz savunma hakkımızı kullanıyoruz. Bilirkişi raporu geldikten sonra her şey net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu davanın en kısa zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.