Isparta güne beyaz örtüyle uyandı. Sabaha karşı bastıran yoğun kar yağışı, kentte hayatı felç etti. Şehir merkezinde ana arterlerde ve ara sokaklarda trafik kilitlendi. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı kent merkezinde araçlar yolda kaldı. Özellikle zincirsiz araçlar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Okullar mesai saati içerisinde tatil edildiği için pek çok öğrenci otobüs duraklarında mahsur kaldı. Okul servisleri zincirsiz yola çıktıkları için öğrencileri alamadı. Tatil kararını okulda öğrenen öğrenci ve veliler idarecilere tepki gösterdi. Kapalı yollar nedeniyle otobüs seferleri ve mahallelere ulaşım durdu. Trafikte mahsur kalan sürücülerin yardımına polis ekipleri ve vatandaşlar koştu. Polis ekipleri araçları iterek yolu açmaya çalıştı.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR KARAYOLUNDA ULAŞIM YOK

Isparta’yı Ankara, İstanbul ve İzmir’e bağlayan karayolunun Göltaş Mevkii'nde kar yağışı nedeniyle ulaşım durdu. Polis, bu yönde sefer yapacak yolcu otobüsleri ve firmaları uyardı. Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri karayolunu trafiğe açmak için çalışma yapıyor.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, kar nedeniyle kent genelinde çok sayıda belde ve köy yolunun kapandığını söyledi. Kent genelinde okulların tatil edildiğini belirten Vali Oğuz, "Ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Kapalı yol bırakmayız. Şu an kapalı olan yollar da ilerleyen saatlerde açılacak" diye konuştu.