3 yaşındaki Fırat Perker, 31 Mayıs 2011 tarihinde ailesi tarafından çağrılan ambulansla kaldırıldığı Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Çocuğun vücudunda yanık izleri olması, ölümü ve ailesinin durumundan şüphelenen doktorlar, polis haber verdi. Polis de Fırat Perker'in annesi Fadimana Tekin ve sevgilisi Koray Kara'yı gözlatına aldı. 3 çocuğunun boşandığı ilk 2 eşinden, o dönem 6 aylık olan diğer oğlunun ise sevgilisi Koray Kara'dan olduğunu belirten Fadimana Tekin, polisteki ifadesinde, "Çocuk halıya işeyince sinirlendim. Nacağın sapıyla kafasına vurdum. Bayılınca da Koray'ı çağırdım. O da oğlumu ayıltmak için havaya kaldırıp yere attı. Fırat ayılmayınca da Koray onu ambulansa hastaneye götürdü" dedi. Fadimana Tekin ve Koray Kara, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'BENİ FUHUŞA ZORLADI'

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan yargılanan ve güvenlik nedeniyle Adana'daki Cezaevi'nde bulunan tutuklu Fadimana Tekin ile Ankara'daki Cezaevi'nde kalan Koray Kara, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Birlikte yaşadığı Koray Kara'dan bir, önceki boşandığı iki eşinden de 3 çocuğunun olduğunu ifade eden Fadimana Tekin, ölen Fırat Perker'in, ikinci eşinden olduğunu söyledi. Olay günü sabahı sevgilisiyle kavga etmeye başladıklarını söyleyen Fadimana Tekin, savunmasına şöyle devam etti:

"Benim fuhuş yapmamı istiyordu. Ben de 'Yapmak istemiyorum' dedim. Sonra evden gitti. Akşam arkadaşlarıyla eve geldi. Ben arkadaşlarını kovdum. Sonra Koray ile tartışmaya başladık. Beni dövmeye başladı. Bu sırada Fırat uyandı 'Anneme vurma' dedi. Koray da Fırat’a 'Sen de baban gibi pissin' diyerek çamaşır makinesinin yanında bulunan sopayı aldı ve vurmaya başladı. Ben uyuşturucunun etkisiyle sızmış kalmışım. Sabah uyandığımda Fırat yanımda mosmor olmuştu. Koray’ın iş yerine gittim durumu anlattım. Koray eve geldi. 'Çocuğu gömelim başka bir yere kaçalım' demeye başladı. Ben de 'Çocuğumu öldürdün' diyerek polisi aradım."

Sevgilisinin, kendisine ve ölen oğluna işkence ettiğini öne süren Tekin, "Beni de onu da ısırıyordu. Bir keresinde kaynamış çay suyunu oğlumun üzerine döktü ve demiri bedenine bastı. Oğlumu ben öldürmedim hakim bey, Koray öldürdü" dedi.

Mahkeme heyeti, poliste verdiği ifadede, Fırat'ın halıya çişini yaptığı için başına vurduğunu ama mahkemede verdiği ifadenin farklı ve çelişkili olduğunu söyledi. Bunun üzerine Tekin, "Ben sinir hastasıyım, o zaman uyuşturucunun etkisindeydim" dedi.

'OĞLUNA İŞKENCE YAPIYORDU'

Koray Kara da ifadesinde Fırat Perker'i, sevgilisi Fadimana Tekin'in öldürdüğünü öne sürerek, şunları söyledi:

"Olay günü ben işe gittim. Öğle saatlerinde Fadimana, bana gelerek Fırat’ın durumunun kötü olduğunu söyledi. Kolonya aldım eve gittim, sonra işe döndüm. Fadimana akşam üzeri Fırat’ın durumunun ağırlaştığını söyleyince eve gidip ambulans çağırdım. Fadimana bana Fırat’ın merdivenden düştüğünü söyledi. 1 ay önce komşulardan biri Fadimana'yı Fırat’ı döverken görmüş. Son 1 haftadır Fırat’ı babasına benzediği ve halıya pislediği için dövdüğünü biliyorum. Ben bir şey yapmadım. Fadimana’yı fuhuşa zorlamadım, uyuşturucu kullandığını bilmiyorum."

Fadimana Tekin'in gözaltına alındığı sırada, başka bir suçtan gözaltına alınıp nezarethanede tutulan tanık U.P. ise ifadesinde, "Nezarethanedeydim. Polisler sonradan ismini öğrendiğim Fadimana’yı yanıma koydu. Koray da yan taraftaki nezarethaneye getirildi. Nezarethanede Fadimana bana oğlunu Koray’ın sopa ile vurarak öldürdüğünü söyledi. Polisler, nezarethaneden ayrılınca Koray, Fadimana'ya, 'Suçu sen üstüne al. Ben sana bakarım, sana nikah da kıyacağım' dediğini duydum. Başka da bir bilgim yok" dedi.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 28 Eylül tarihine erteledi.



HD(İA/SS)