İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından IŞİD üyesi 35 terörist hakkında yürütülen soruşturmanın iddianamesinde çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı. İddianamede örgütün ‘sübyan okulu’ adı altında çocuklar için dernekler kurdukları anlatıldı.

Beyin yıkıyorlardı

Şüphelilerden ele geçirilen disklerde yapılan incelemede Sultanbeyli’de eğitim merkezi olduğu iddia edilen merkezde çocukların nasıl beyinlerinin yıkandığı ortaya çıktı. İddianamede yer alan ders notlarında, ’23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramları kutlayanların kafir olacağına, Atatürk’ü ilke ve İnkılaplarının, devlet mahkemelerinin, askerliğin, partilerin ve bayramların reddedilmesi gerektiği' ifadeleri yer aldı. Vatan'dan Elif Altın'ın haberine göre; dosyada ayrıca IŞİD terör örgütünün çocukların ellerine verdiği kalaşnikoflarla çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

‘İyi yapmışlar ölsün kafirler’

Savcılığın dosyasında şüphelilerin WhatsApp grubu konuşmalarına da yer verildi.

“Bugün bir sürü T.C. uşağı gebertmişler”

“Ohh iyi yapmışlar ölsün kafirler”

“Şimdi hemen şehit derler”

“Sınıra gelirlerse geçişimiz kolay olur”

“Meydanlara çıkalım Müslüman nedir görsünler”

“Ben bekar çıkamıyorum senin kocan var”

“Tamam işte onlar çıksın diye dedim silahını kapan çıksın”

“Geçen gün eşimi yürüyüşe götürdüm. Cihada hazırlık için ille cephede olmak gerekmiyor ki. Spor yapmıyorlar burada, bir şey olsa savunamayacaklar. Atış derslerine başlayacağız inşallah ormanda.”

“Evli olsam ben de başlardım. Ben de ok derslerine evde başlayacağım”

“İran Cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangir Ankara’ya geliyor”

“Muta çocuğu p. evladına bir hoş geldin demek boynumuzun borcu.”

TBMM’de keşif

Aynı iddianamede, tutuklu zanların arasında yer alan Selim S. adlı bir teröristin TBMM ve İstanbul’daki önemli kurumların önünde keşif yaparken görüntüleri girmişti.