Kırklareli- Kofçaz yolu üzerinde bulunan ve 4 yıldır faaliyet gösteren Şekerteks Tekstil fabrikasının sahibi, borçları nedeniyle iflas etti. Fabrikanın 374 çalışanı ise 2 aylık ücretleri ile tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle fabrika bahçesinde 8 gün önce oturma eylemi başlattı. Bugün toplanan işçiler ve aileleri, verilmeyen ücretlerini almak için eylem yaptı. İşçiler adına konuşan Şeyda Sevilmiş, "İşveren, iki aylık ücretimizi kıdem ve ihbar tazminatlarımızı da ödememek için her türlü yola başvuruyor. Biz hakkımızı almadan burayı terk etmeyeceğiz" dedi.

İşçilerin avukatlığını üstlenen Çisem Göçmen, "Fabrika işçileri işverenden bedelli bir senet istediler. Fabrika yetkilileri, kıdem tazminatsız işçilerin kendilerinin çıkışlarını belgeleyen belgeye imza atmalarını istedi. Kesinlikle bu belgelere imza atılmamalı. İşveren sizi toplu olarak işten çıkarıyor. Sizler kesinlikle bu belgelere imza atmayacaksınız" dedi.

Konuşmaların ardından işçiler, ellerindeki dövizlerle Kırkaleli- Kofçaz yolunu kullanıp Kırklareli’ne yürümek istedi. Güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise trafiğin yoğun olduğu karayolunda, eylemcilerin can güvenliğinin tehlikeye gireceği gerekçesiyle bu yürüyüşe izin vermedi. Yaklaşık 200 metre yürüyen işçiler, ardından fabrikanın bahçesine döndü ve oturma eylemlerini sürdürdü.



AÜÜ(LK/SS)