Mardin Belediye Başkan Vekili Suphi Uslan, yapılan icra işleminin siyasi bir şovdan ibaret olduğunu belirterek, başvurdukları Mardin İcra Hukuk Mahkemesi'nden alınan haczin iptali kararı ile haczedilen malları geri aldıklarını söyledi.

Uslan, başkanlık makam koltuğunun sembolik bir koltuk olmakla beraber Mardin halkına ait bir koltuk olduğunu belirterek, yapılan işlemin bir hakaret olduğunu ve bu hakaretin de koltuğun asıl sahibi olan Mardin halkına yapıldığını söyledi. Haciz işlemi yapanlarla hakkında kanuni yollarla işlem başlatılması için girişimlerini başlattıklarını söyleyen Uslan, şöyle dedi:

"12 Kasım 2012 tarihinde belediyemizle ilişkileri kesilip diğer kurumlara atama yapılan ve şu an belediyemizle ilişkileri bulunmayan eski personelimiz tarafından daha önceki yıllara ait olan alacaklarının ödenmemesi sebebi ile bizce haklı olmayan bu haciz işlemi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu haczi gerçekleştirmek isteyen alacaklılar yaklaşık 20 yıldır belediyemiz bünyesinde tamamen pasif, çalışmadan, emek harcamadan maaş alan işçilerdir. Alacaklı Kemal Özgün ve vekili tarafından gerçekleştirilen fiili haciz hukuka ve kanuna aykırıdır. Nitekim bu yönde Mardin İcra Hukuk Mahkemesi'nden alınan haczin iptali kararın bu tespitimizi doğrulamıştır. Tamamen siyasi ve şov amaçlı olan bu haciz işleminde Başkanlık makamından koltuklar alınarak belediyemiz önünde eski sendika tarafından açıklamalar yapılmıştır. Belediyemizce, yetkili mahkemeye yaptığımız itiraz haklı görülerek belediyemizden alınan eşyalar yediemin deposundan alınarak belediyemize getirilmiştir."

Bu arada yediemine teslim edilen başkanlık makamın ait koltuklar geri getirildi. Temizlenen koltuklar başkanlık makamına yeniden konuldu.