ELVAN EZBER/ İSTANBUL,   Yaptığı iş anlaşmaları nedeniyle daha öncede mahkemelik olan işadamı Cefi Kamhi borçları yüzünden tehdit edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Cefi Kamhi'nin geçtiğimiz hafta içinde Asayiş Şube Müdürlüğüne gizlice geldiği , Gasp Büro Amirliğinde savcılığa verdiği şikayet dilekçesinin içeriği hakkında yeniden ifade verdiği  öğrenildi.Cefi Kamhi’nin şikayeti ile ilgili polis soruşturmasının başladığı belirtilirken İşadamının daha sonra yanına bir ekip verilerek aynı konuda bilgisine başvurulmak üzere Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne götürüldü.


4 KİŞİ SERBEST KALDI İKİ KİŞİ ARANIYOR


Cefi Kamhi ve adı gizli tutulan işadamlarına borç para verdikten sonra ödemeleri geciktirdikleri için ölümle tehdit ettikler iddia edilen 4 kişi ise savcılığa yapılan şikayetlerden sonra yakalandı.İstanbul polisinin İstanbul’da değişik adreslere eşzamanlı olarak yaptığı baskınlarda gözaltına 4 kişi çete üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.Zanlıların adreslerinde yüklü miktarda döviz, çok sayıda icra takibi dosyası, banka çekleri ve senetler elegeçirildi.Mahkemeye çıkarılan 4 kişi serbest kalırken, tehdit iddiası ile ilgili olarak iki kişinin ise aranmasının sürdüğü öğrenildi.


KAMHİ’NİN BODRUMDAKİ MARİNASINIDA BORÇ İÇİNDE SATTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI


İşadamı Cefi Kamhi, Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiraladığı Port Bodrum Yalıkavak Marina'yı, işadamı armatör Mübariz Mansimov'a sattı. Deniz taşımacılığında dünyanın ilk 5'i arasında yer alan Palmali Group'un sahibi Mansimov, Türkiye'nin en büyük marinaları arasında yer alan 450 yat kapasiteli Port Bodrum Yalıkavak'ı 42 milyon dolara, 13 Aralık 2010 tarihli 'Hisse Alım-Satım Sözleşmesi'yle satın almıştı. Ancak iddiaya göre Palmali Grup, Port Bodrum Yalıkavak'taki marinayı almadan önce "Kamhi'nin sonradan çıkabilecek borçlarının teminatı olarak" Kamhi'ye ait Yeniköy'deki yalıyı, 3 milyon dolara ipotek altına aldı.


Bu satıştan bir süre sonra Mansimov'un satın aldığı marinadaki plaj restoranı, ev ve Apart Oteli haczedildi. Hacizleri araştıran Palmali Grup, Kamhi'nin sonradan ortaya çıkan borçları yüzünden haczedildiğini öğrendi. Palmali Grup'un avukatları da haksız yere hacize uğradıklarını belirterek Kamhi Ailesi'nin Yeniköy'deki yalısı için icra takibi başlattı. Buun üzerine Cefi Kamhi, borçlarının olmadığını iddia ederek aleyhlerinde başlatılan 6 milyon liralık icra takibine itiraz etti. Bunun üzerine Palmali Grup, Kamhi Ailesi'ne dava açtı. 6 milyon liralık borcu yüzde 40 icra-inkar tazminatıyla geri istedi.


(HE)