Çorlu İlçesi’ne bağlı Velimeşe Beldesi'nde kurulu olan Avrupa Serbest Bölgesi’nin, yapılan yatırımlar bölgenin hızla büyüdüğünü ifade eden Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, geçen yıl 2 milyar dolara ulaşan ticaret hacmine bu yılda ulaştıklarını söyledi. Ticaret hacmini bu yıl sonunda 2.4 milyar dolara çıkaracaklarını kaydeden Şahin, şunları söyledi:

“2013 yılında hedefimiz 3 milyar dolardır. Büyüme hızı olarak, 20 serbest bölge arasında lider konumda bulunan Avrupa Serbest Bölge, bu başarısıyla da rakipleri arasından sıyrılarak dikkat çekiyor. Bölgemize yeni gelen yatırımlarla, serbest bölgede 2 bin 600 kişiye daha istihdam sağlama imkanı yaratacağız ve çalışan sayımız 6 bine çıkacaktır. ASB teknoloji ve lojistik üs olarak büyümesini, her geçen gün artan bir süratle sürdürüyor. Özellikle yabancı yatırımcıların muazzam ilgisiyle, bölgedeki yeni yatırımlar 1 milyar dolara ulaşacak. Yeni yatırımların yanı sıra, mevcut müşterilerimiz de, bölge içersinde önemli ölçüde ek yatırımlar yaparak büyüdüklerine şahit oluyoruz”

Dünyanın lider markalarından 3M’in yatırımının memnuniyet verici olduğunu belirten Şahin, “Bildiğiniz gibi 3M, Avrupa Serbest Bölgesi’nde bölgesel bir üretim üssü kuruyor ve bunun için 500 milyon dolar yatırım yapıyor. Dolayısıyla 3M de, arka arkaya yapacağı yatırımlarla bu üretim merkezini belki de ‘Mega Hub’ haline getirerek Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya’ya hizmeti direkt olarak buradan verecektir” diye konuştu.



MY(LK/AK)