Uludağ'da, Capital ve Ekonomist Dergisi organizasyonu, Bursa Valiliği desteği ile düzenlenen Ekonomi Zirvesi'ne katılan ve dünkü oturumlarda konuşma yapan Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle buluştu. Toplantıya katılmadan önce Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar ile görüşen ve ‘Her türlü soruya açık olacağım. Yumurta falan atabilirler. Ama bir iki tane atsınlar” dediği öğrenilen Sancak’a öğrenci ve öğretim üyeleri jest yaptı. Konuşması öncesi Sancak’a üniversite çiftliğinde üretilen bir sepet yumurta verildi. Sancak da, "Yumurta çok değerli bir protein kaynağı, atılmaz yenilir' diye espri yaptı.

Konuşmasında Uludağ’da kalmak yerine gençleri tercih ettiğini belirten Sancak, “Türkiye geleceğin bölgemizdeki yükselen bir değeridir. Bunda hayvansal üretim ve gıdanın önemi çok büyüktür. 2023 vizyonunda beni heyecanlandıran siz gençlerle görüşmek istedim” dedi.

"İNEKLERE MOZART DİNLETİNCE ÜRETİM ARTTI, ARABESK DİNLETİNCE AZALDI"

Öğrencilere öğütlerde bulunan Sancak, Türkiye’nin meralarına sahip çıkması halinde tüm bölge ülkelerini besleyecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. İneklere aşık bir işadamı olduğunu ifade eden Sancak, “Bu iş ancak sevgiyle olur. İnekler de duygusal hayvanlardır. Onlara Mozart dinlettiğim zaman üretim yüzde 20 arttı. Arabesk dinlettiğim de ise verimin düştüğünü gözledim” diye konuştu.

Sancak, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile işbirliği yapmak için fakülte dekanı Prof. Dr. Engin Kennarman ile ön görüşme yaptığını da sözlerine ekledi.