Bağcılar’da 16 Kasım 2012'da ailesinin başvurusu üzerine kaybolduğu anlaşılan işadamı Selami Sağlam’ın cep telefonu kayıtlarından en son görüştüğü kişiler belirlendi.

Ardından Sağlam’ın arkadaşları oldukları öğrenilen S.U. Giresun'da, G.C.O. adlı erkek ile T.T., T.Ç adlı kadın şüpheliler İstanbul'da gözaltına alındı.

Cinayeti Büro Amirliği’nde sorgulamaları yapılan şüpheliler ilk sorgularında kız arkadaşlarını taciz ettiğini düşündükleri işadamını Başakşehir Şamlar Köyü’nde bulunan ve kimsenin kullanmadığı bir gecekondu evine götürdükleri öğrenildi. Burada işkence gördüğü tespit edilen işadamının boğularak öldürüldükten sonra gecekondunun bahçesine gömüldüğü öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada gözaltındaki kişilerden birinin işadamı Selami Sağlam’ın hem eski baldızı ve eşi ile daha sonra da yeni kız arkadaşını taciz ettiğinden şüphelendiği cinayeti bu nedenle planladığı iddia edildi. Şüphelilerden biri sağlık kontrolünden geçirilmek üzere çelik yelek giydirilerek Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.


Zanlıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.