Geçen 14 Ağustos'ta, saat 16.30 sıralarında tarihi Malgaca Pazarı'nda meydana gelen olayda, 4 yıl önce hakim A.K.'nin rüşvet karşılığı kendisini tahliye etmek istediği iddiasıyla gündeme gelen işadamı V. O. Ç.'in kardeşi 37 yaşındaki A. Ç., izlediği bağbozumu şenlikleri sonrası meydanda otururken, otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı.  Çelenk, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.

Soruşturma başlatan polis, Ç.'i, alacak anlaşmazlığı yüzünden S.T.'nin vurduğunu, suç ortağı S.Ç. ile kayıplara karıştığını belirledi. Olayın ardından gözcülük yaptığı ileri sürülerek yakalanan U.Ö., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

11 KİŞİ ADLİYEDE

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cinayeti işledikleri belirlenen S.T. ile S.Ç.'nin izini İstanbul'da buldu. İzmir, İstanbul ve Aydın'da yapılan eş zamanlı baskınlarda, S.T. ile S.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. S.T.'nin, işadamı A. Ç.'i, tefecilik yaptığı için öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Zanlılardan İstanbul'da kafeterya işleten Z.A. ile diğer kişilerin, olayla ilgilerinin bulunmadığını, S.T. ve suç ortağının saklanmasına yardım ettiklerini söyledikleri ileri sürüldü. Sorguları tamamlanan, S.T., Z.A., S.Ç., N.A., U.O., R.B., R.A., A.K., R.Ç., M.T. ve yaşı küçük olan M.O., adliyeye sevkedildi. Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılan katil zanlısı S.T., adliyeye götürülürken "Hakeden, hakkettiğini bulur" diye bağırdı.




TY(AÖ/AAA)