Mardin'de 22'inci dönem Bağımsız Milletvekili olan işadamı Süleyman Bölünmez'in Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesi içinde yeralan ve yeni öğretim yılında öğretime başlayan, kendi adını taşıyan Mardin Artuklu Üniversitesi Süleyman Bölünmez Güzel Sanatlar Fakültesi, rahmetli babası H. Ahmet Bölünmez'in adını taşıyan Artuklu Üniversitesi Hacı Ahmet Bölünmez Edebiyat Fakültesi, annesi Hacı Suphiye Bölünmez'in adına yaptırdığı Hacı Suphiye Bölünmez İlköğretim Okulu ile Nusaybin'de kendi adını taşıyan 25 derslikli Nusaybin Süleyman Bölünmez Lisesi'nin toplu açılışı, düzenlenen törenle yapıldı.

Mardin -Diyarbakır karayolunun 5'inci kilometresindeki Artuklu Üniversites yerleşkesinde yapılan açılışa, Ak Parti Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, eski bakanlardan Abdulkadir Aksu, İbrahim Aysoy, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve Mardin Artuklu Üniversitesi Yönetimi, MARSEV Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Nehrozoğlu, Mardinli işadamları, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

ARINÇ'TAN TEBRİK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yoğun iş yükünden ötürü katılamadığı programa canlı bağlantı ile katılıp davetlileri selamlayarak Süleyman Bölünmez'i yaptığı hizmetlerinden dolayı tebrik etti. Arınç, Süleyman Bölünmez'i uzun süreden beri çok iyi bir aile dostu olarak tanıdığını belirterek Mardin'de yaptırdığı yatırımları çok iyi bildiğini ve kendisinin yaptığı bu hizmetlerin diğer Mardinlilere örnek olmasını istedi.

ÇOK İSTEMEME RAĞMEN OKUYAMADIM

İşadamı Süleyman Bölünmez, Mardin'e olan hizmet aşkının gün geçtikçe arttığını belirterek bu konuda kendisini destekleyen kardeşlerini sahneye davet ederek onlara teşekkür etti. Konuşmasını kardeşlerinin arasında devam eden Bölünmez, "Çok istememe rağmen okuyamadığım lise eğitimimi, yaptırdığım lise binası ile adeta yapmış oldum. 4 yıl önce bitirilen lise binasının açılışını özellikle 4 yıl sonra yaptım ki, ben de o oradan bu yıl mezun olacak lise öğrencileri gibi lise diploması almış olayım. Bugün okulun açılışını yaparak adeta ben de lise diploması sahibi oldum. Burada yaptırdığımız fakülte binaları ile de inşallah bir üniversite diploması almaya hak kazanırım" dedi.

Bölünmez, konuşmasından sonra annesi Suphiye Bölünmez adına yaptırdığı okulun açılışını canlı bağlantı aracılığı ile annesi ile birlikte yaparken, kendi adına Nusaybin'de yaptırdığı lisenin açılışını ise kardeşleri ile birlikte yaptı.

MÜFTÜ VE METROPOLİTTEN DUA

İki okul binasının açılışından sonra Rektör Serdar Bedii Omay, Belediye Başkan Vekili Suphi Uslan, Milletvekilleri Muammer Güler ve Abdurrahim Akdağ, eski bakanlardan Abdulkadir Aksu ve Mardin Valisi Turhan Ayvaz konuşmalarında hayırlı olsun temennisinde bulundular. Kampustaki fakültelerin açılışı öncesi İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Süryenilerin Mardin-Diyarbakır Metropoliti Salibe Özmen bir dua okudu.

Duadan sonra davetlilerle birlikte fakültelerin açılış kurdelesini kesen Bölünmez, şöyle dedi:

"Uzun süreden beri çabalarımız sonucunda bu üniversitenin yapılması için verdiğimiz uğraşlar sonuç buldu. Mardinli bir işadamı olarak Mardin'den kazanmaktan çok Mardin'e harcamayı ve kalıcı eserler oluşturmayı kendime şiar edindim. Çocukluğumu yaşadığım sokakları, sıralarında okuduğum Gazipaşa İlköğretim okulumun, sevgili annem Sabiha Hanım'ın, rahmetli babam Hacı Ahmet Bölünmez'in ailemin, akrabalarımın, arkadaşlarımın ve çok sevdiğim Mardinli hemşerilerimin hatırası olan Mardinimize imkanlarımız dahilinde hizmet etmeye çalıştık. Bu hizmetleri özellikle de son dönemlerde görünen ihtiyaç üzerine eğitim alanına yönlendirmiş olduk. Daha eğitimli bir toplum daha güvenli bir gelecek oluşturma adına yaptırmış olduğumuz iki fakülte binası ve biri lise olmak üzere yaptırmış olduğumuz iki okulumuzun açılışını hemşerilerimizle birlikte yaptık. Bugün, açılışını yaptığımız fakülteler 1350 kişilik kapasitesiyle birlikte 25 kişilik 4 derslik, 50 kişilik 13 derslik, 200 kişilik 4 amfi, 100 kişilik kışlık yemekhane, 200 kişilik teraslarda yazlık yemekhane, 450 metrekare ibadethane olmak üzere toplam 12 bin metrekare yer kaplayacak."