Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Türkiye Finans Katılım Bankası, Capital ve Ekonomist dergilerinin işbirliği ile 'Anadolu Markaları 2012' toplantısı düzenlendi. Çok sayıda Sivaslı işadamının yer aldığı toplantıya Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'da konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda, Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk'in bankacılık sektörü ve markalaşma süreci ile ilgili bilgi vermesinin ardından Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatoş Karahasan markalaşmanın yeni kurallarını anlatan bir sunum yaptı.

MARKALAŞMAYI ANLATTI 

İşadamı Ağaoğlu, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş ile Sivaslı işadamlarının sorularını yanıtladı. Marka kalmanın marka olmaktan daha zor olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, "Böyle bir çağda marka olmak ve öyle kalmak çok zor. Marka olmanın getirdiği en büyük şey konuşmak ve ürününü satmak. Ama bunun getirdiği en önemli şey ise sattığın ürünün arkasında durmaktır. Markaysanız, ürününüzü daha kolay satabiliyorsunuz. Ama satmakla işiniz bitmiyor, sattıktan sonra malınızın arkasında durabiliyorsanız işte o zaman gerçekten marka olabiliyorsunuz" dedi.

Konuta bakış açısını değiştirdiklerini belirten Ağaoğlu, "İnsanlar eskiden sığınacak, başını sokacak bir ev arıyordu. Eskiden konuta bakış açısı buydu. Ama artık şartlar değişti, Türkiye'de gelir düzeyi arttı. İnsanlar sadece başını sokabileceği bir ev aramıyor artık. Özellikle büyükşehirlerde ulaşım çok büyük bir sorun. İnsanlar trafikte geçirdiği zamanı çocuğuna ayıramıyor ve sosyal yaşamın gerektirdiği bir sürü şey var. İnsanlar kültürel ve sosyal aktivitelerin içinde olmak istiyor ve olurken de çok zaman kaybediyor. Biz ne yaptık, sosyal alanları siteler içine yapıp, konutu sığınak olmaktan çıkarıp yaşam biçimi haline getirdik" diye konuştu.

 

GC (EA/RT)