Talas İlçesi'ne bağlı Kepez Zafer Mahallesi'nde oturan 24 kişi 3 ay önce çalışmak için  Irak’ın Kerbela kendine gitti. İşçilerden 20 gündür haber alamayan aileler endişeli bekleyiş içine girdi. Çalışmaya gidenlerden Cuma Özden’in eşi 6 çocuk annesi Fadime Özden çocuklarının üzüntüden uyumadığını anlattı. Fadime Özden, şöyle dedi:

"Eşimi çok merak ediyorum. 20 gündür hiçbir haber alamıyorum. Artık uyku gelmiyor gözüme. 6 çocuğumla ortada kaldım. Sürekli ağlamalarına dayanamıyorum. 1 ay önce telefonla konuştuğumuzda ayın 15’inde geleceğini söylemişti. Fakat hiç ses yok. Çocuklarım, 'Belki babam gelir' diye okula gitmiyor. Başbakanımızdan yardım istiyoruz. Bizlere elini uzatsın sesimizi duysun."

Mahalle Muhtarı Demir Derebaşı ise, oğlu Aytekin Derebaşı’nın düğününden hemen sonra iş umuduyla Irak'a gittiğini belirterek şöyle konuştu:

"Mahallemizden 24 kişi iş umuduyla taşeron bir firma aracılığı ile Irak’a gitti. Kerbela yönetimi çocuklarımızı esir almış durumda. Hayati tehlikelerinin olduğunu düşünüyoruz. 24 kişinin aileleri de diken üzerinde. Benim oğlumun, asker üniformalı kişilerce esir alındığı sırada bir arkadaşına 'Hemen ailelerimize haber verin’ diye telefonunu bırakmış. O kişi de bizleri aradı. Böylece haberimiz oldu. Yetkililerden bizlere yarım etmesini istiyoruz. Ben belediye ve diğer birimlere mail ve dilekçe ile bilgi verdim. Ancak bana bir dönüş yapılmadı."

Kayıp işçilerin yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyor.

İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Talas İlçesi'ne bağlı Kepez Zafer Mahallesi'nde oturan 3 ay önce çalışmak için Irak’ın Kerbela kentine giden ve kendilerinden 20 gündür haber alamayan işçilerin isimleri şöyle:

Tuncay Altunbaş, Mehmet Altunbaş, Orhan Altunbaş, Ahmet Altunbaş, Ekrem Gölbaşı, Serdal Erdoğan, Ömer Erdoğan, Ender Eraydın Şahin, Mithat Şahin, Muhsin Demirezen, Cengiz Demirezen, Murat Demirezen, Aytekin Derebaşı, Turgut Kurtul, Mehmet Doğan, Turgay Derebaşı, Sezai Gedikbaş, Cuma Özden, Süleyman Türkmen, Naci Türkmen, Mehmet Türkmen, Halit Özcan, Ali Durusu ve Ahmet Zengin.



FÇ(OE/İD)







FÇ(OE/İD)