Aksaray’da şeker fabrikasında işçi olarak çalışan Hayrullah B., 10 gün önce dalgınlık sonucu kolunu iş makinesine kaptırdı. Sol kolu dirsek üzerinden parçalı bir şekilde kopan Hayrullah B., ağır şekilde yaralandı. İşyerine ait ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçi, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Acil olarak ameliyata alınan Hayrullah B.'nin kopan kolu 5,5 saat süren ameliyatla dikildi.

Operasyonu gerçekleştiren Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.

KOLUNU KULLANABİLECEK

Bilsev İnce, "Başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. 5,5 saat süren ameliyatın ardından hastanın kolunu diktik. Şuanda hastamızın kolundaki kan dolaşımı iyi. Fakat hastanın dirseğinin üstünde ve dirseğinin altında makinede ezilmeye bağlı doku kaybı mevcut. Bir hafta sonra oluşan doku kayıplarını onaracağız. Ancak tam olarak kolun fonksiyon görmesi için 2 yıl rehabilitasyon gerekiyor. Bunu da hastanemizde sürdüreceğiz. Kemik ve damarları çabuk iyileşse de, sinirlerin iyileşmesi geç olacak. Ayrıca hastamızın kolundaki sinirlerinin yüzde yüz iyileşmesi mümkün değil ama kolunu yine de kullanabilecek. Günlük işlerini, aktivitelerini gerçekleştirebilecek" dedi. Uzuv kopmalarında ilk 6 saatin çok önemli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. İnce, böyle bir durumla karşılaşıldığında bu kritik süreyi aşmadan kopan uzuvları plastik cerrahiye ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Plastik Cerrahi Servisine tedavi altında tutulan Hayrullah B. ise, "Hocalarımız, asistanlarımız ve tüm sağlık görevlilerine teşekkür ederim. Hepsi benimle çok ilgilendi. Gereken önemi göstermeseler şu an bu kolumu kaybetmiş olabilirdim" dedi.