Muradiye İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Keçikıran Köyü'ne İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, İlçe Müftüsü Selim Duman ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Keskin ile giden Kaymakam Erol Tanrıkulu, 7 yıldır bir köylünün tahsis ettiği evde faaliyet gösterek halı dokuma atölyesinde inceleme yaptı. Kaymakam Tanrıkulu, 20 kursiyer ile yakından ilgilendi ve onlarla birlikte halı tezgahında ilmek attı. Kursiyerler burada hem meslek öğrenirken, hem de aile bütçesine katkı sağladıklarını söyledi.

'EL EMEĞİ GÖZ NURU' 

El dokuma halı tezgahını inceleyen Kaymakam Tanrıkulu, dokunan halıların çok değerli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu işi yapanları tebrik ediyorum. Hereke ve İpek Halıları Çinliler fabrikalarda yapıyor. Fabrikasyon halılarla, el emeği göz nuru, ilmik ilmik işlenen halılar arasında dağlarca fark var. Bu farkı görmemenin imkanı yok. Bir Hereke Halısı tamamen el emeği göz nuru ile birkaç yılda yapılırken, Çin Hereke Halısı diye otomatik makinelerde ne olduğu belli olmayan malzemelerden birkaç saatte yapıyor."

Kursiyerlere yaptıkları halıları pazarlama müjdesini de veren Kaymakam Erol Tanrıkulu, tatil olarak da isteyen kursiyerleri Çanakkale'ye göndereceklerini söyledi. Kaymakam Tanrıkulu, evini atelyeye tahsis eden Sıddık Amaçer'e teşekkür ederek, atölye olarak kullanılan dairenin tamamını döşeteceğini ve bütün eksikliklerinin giderileceğini söyledi.

Ziyaretin sonunda, evini atelyeye tahsis eden Sıddık Amaçer, Kaymakam Erol Tanrıkulu'na , kursiyerlerin dokuduğu Akdamar Kilisesi ve van kedisi resmi bulunan ipek halı hediye etti.   

SS(FK/COŞ)