Olay, Zincirlikuyu Mahallesi Aktürk Sokak'ta 21 Nisan 2012 tarihinde meydana geldi. Olgun Balcı yönetimindeki 26 TN 628 plakalı otomobil, yoldan çıkıp evlerinin önündeki  arsada ip atlayan Eskişehir Yarbay Mehmet Yaşar Gülle İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Bircan Toksöz ile sınıf arkadaşı Kevser Atik'e çarptı. Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı 2 kızdan Bircan Toksöz, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı, Kevser Atik ise tedavi altına alındı.

Olaydan sonra gözaltına alınan ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan Olgun Balcı'nın yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugün yapılan duruşmada son kez mahkeme heyeti karşısına çıkan tutuklu sanık Olgun Balcı çok pişman olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Arkadaşım Murat Can ile birlikte otomobille geziyorduk. 3-4 bira içtik. Yağmur nedeniyle yerler ıslandı. Önümdeki araç fren yapınca ben de fren yaptım. Kullandığım otomobil kaymaya başladı. Sağ tarafta çocuklar oynuyordu. Otomobili durduramadım ve kaza meydana geldi. Kazada alkolün etkisi yoktur. Kaza sonrası bir otomobili durdurarak yaralılardan Kevser Atik'i kendim hastaneye götürdüm. Alkol bağımlısı değilim. Olaydan dolayı çok üzgün ve pişmanım. Kazada tüm kusurun bende olduğunu kabul etmiyorum. Direksiyonda acemiliğim yoktur. Kazayı alkol nedeniyle yapmadım. 10 yıllık ehliyetim var. Olaydan dolayı pişmanım. Kurtulacağını bilsem canımı bile verirdim."

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Olgun Balcı'ya 'Taksirle adam öldürmek ve yaralamak' suçundan 8 yıl hapis cezası verdi.



KA(EK/İD)