Bursa’da devriye gezen polis ekipleri sokakta bitkin halde dolaşan N.B.'yi şüphe üzerine durdurdu. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen genç kız, internetteki sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla tanıştığı iki kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi. Merkez Osmangazi İlçesi’nde oturan N.B. bir süre önce sosyal paylaşım sitesinde kendisini mühendis ve işadamı olarak tanıtan 25 yaşındaki F.Y. ile tanıştığını, eşinden boşandığını öne süren bu kişinin evlenme teklifini kabul ederek, lüks bir yaşam vaadi üzerine evden kaçtığını söyledi.

Buluştuğu F.Y.'nin günlerce tecavüzüne uğradığını iddia eden N.B. daha sonra evlenmeyi planladığı bu kişinin kaynakçılık yapan evli ve 1 çocuk babası olduğunu öğrenince evden kaçtığını söyledi. N.B., ailesinin kendisini kabul etmemesinden korkarak yine internetten tanıştığı 27 yaşındaki F.T.'nin yanına gittiğini ve bu kişinin de kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. 

İNTERNETTEN YAKALANDI

Bursa polisi, internet üzerinden N.B.'yi kandırıp tecavüz ettikleri iddia edilen F.Y. ve F.T.'ye, uyguladıkları yöntemde ulaştı. Kendilerini farklı profilde gösterip güzel kadın fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesine koyan polis, arkadaşlık kurdukları bu kişilerin buluşma tekliflerini kabul edince, belirtilen adrese gelen F.Y. ve F.T.'yi yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde N.B. tarafından teşhis edilen 2 şüpheli sorgulamalarının ardından dün akşam '18 yaşından küçük çocuğu alıkoymak' ve '18 yaşından küçük çocuğa cinsel saldırı' suçlarından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. N.B. ise, ailesine teslim edildi.



BC(FK/İD)