EŞ ZAMANLI BASKIN YAPILDI

İstanbul İl jandarma Alay Komutanlığı tarafından bir ihbar üzerine 9 ay önce soruşturma başlatıldı. Yapılan telefon dinlemeleriyle şebekenin uyuşturucu maddeyi Türkiye’ye nasıl getirdiği ve pazarlama yöntemleri ortaya çıkarıldı. 12 Eylül 2012 tarihinde saat 06,00’da başlayan operasyonda Şişli, Sancaktepe, Kadıköy, Beykoz ve Üsküdar ilçelerinde daha önceden tespit edilen 7 adrese baskın yapıldı. Baskınlarda çete lideri Sadun Ö.’nün aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

KİTAP ARASI UYUŞTURUCU

Zanlıların evinde yapılan aramalarda 536 gram uyuşturucu, 36 gram kenevir tohumu, uyuşturucu paketlemekte kullanılan malzemeler ve bilgisayarlar ele geçirildi. Jandarma ekipleri yaptıkları soruşturmada zanlıların uyuşturucuyu Facebook üzerinde açtıkları bir profil üzerinden pazarladıklarını ortaya çıkardı. Müşterilerin siparişlerini bu sayfaya bıraktıkları istedikleri uyuşturucu miktarının kargo ile gönderildiği öğrenildi. Zanlıların şüphe çekmemek için uyuşturucu paketlerini kitap, broşür gibi eşyaların arasına saklayarak kargoya verdikleri öğrenildi.

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Jandarmada işlemleri tamamlanan çete lideri Sadun Ö.’nünde aralarında bulunduğu L.O.D., Y.G., S.S.C., B.M., M.S.Ç., K.A., E.Y. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.