Merkez Seyhan İlçesi Meydan Mahallesi'nde yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi Ç.A., iddiaya göre geçen yıl internetteki sosyal paylaşım sitesinde adının Makbule olduğunu söyleyen genç bir kadınla tanıştı. Makbule ile arkadaşlığını ilerleten Ç.A., okulu bıraktı, ardından evden kaçıp, bu kadının yanında kalmaya başladı. Bu süreçte eroin bağımlısı oldu.

Eşi 13 yıl önce vefat eden 3'ü kız 5 çocuk annesi Sultan A., en küçük çocuğu Ç.A.'nın uyuşturucu batağına saplandığını 10 gün önce öğrenip, polisten yardım istedi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları araştırmalarda Ç.A.'yı kısa sürede buldu. Annenin iddiaları üzerine kız çocuğundan kan örnekleri alınıp, tahlile gönderildi.

Kızını teslim aman Sultan A., "Artık bakacak ne gücüm, ne de imkanım var. Ölen eşimden kalan 250 lira maaşla geçinmeye çalışıyoruz. Başka da bir gelirim yok. Kızım uyuşturucu batağına sürükleniyor. Günden güne de elimden kayıp, gidiyor. Ne olur bana yardım edin. Ben kızımı tedavi de ettirmek istiyorum. Kızım daha 15 yaşında, onun okumasını istiyorum" diye dert yardım istedi.