İnsan Hakları Derneği (İHD) Balıkesir Şubesi, 10-17 Aralık'ta kutlanan İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikler, bugün geleneksel yürüyüşle sürdü. Yürüyüşe sadece 10 kişinin katılması dikkat çekti. Aralarında İHD Genel Merkez yöneticisi Haşim Uslu ve İHD Balıkesir Şube Başkanı Kemal Teke'nin de bulunduğu 10 kişi Toplu Taşıma Merkezi'nde buluştu. Eylemciler alkışlarla Milli Kuvvetler Cadesi'nden geçerek Alihikmetpaşa Meydanı'na ulaştı.

Meydanda kısa bir açıklama yapan Uslu, "İnsan Hakları Derneğimizin geleneksel yürüyüşü umuyor ve diliyoruz ki, bundan sonra ki süreçte resmi kurum temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleşir. Bundan sonra ki insan hakları mücadelesini sadece İHD'nin değil tüm kesimlerin sahiplenmesini ve insanların bu haftayı kendiliklerinden kutlamasını diliyorum" dedi.

Balıkesir'de 147, genel merkez düzeyinde 8 bin 843 üyeleri olduğunu belirten Uslu, basın mensuplarının "Yürüyüşe neden bu kadar az insan katıldı?" sorusuna, "Bu insan haklarına duyarlılığın bir göstergesi diyebiliriz" diye yanıt verdi. Uslu, sayının az olmasının çok da önemli olmadığını, 10 kişi ile de kamuoyuna istedikleri mesajı verdiklerini vurguladı.



CY(İÖ/SS)