Göçük, saat 09.15 sıralarında Merkez Mahallesi Nadide Sokak’ta bulunan işyeri inşaatının temelinde meydana geldi. Sabah işe başlayan işçiler, temele perde beton atmak için hazırlıklara başlarken, yaklaşık 3 metre derinliğindeki temelin istinat duvarı olmayan bölümünde toprak kayması oldu. İki işçi göçük altında kaldı. Yüzeyde bulunan tamamen toprak altında kalmayan işçi, diğer arkadaşlarının yardımı ile kurtarıldı. İşçiler, göçük altında kalan ulaşamadıkları diğer arkadaşları Hasan Yılmaz için, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen polis, çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarına başladı. Ancak kayan toprak içinde kaya ve demir parçalarının bulunması ekiplerin işini zorlaştırdı. Bu nedenle olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi ve kurtarıcı araç sevk edildi.

İŞÇİLERİN FERYADI

Kurtarma çalışmaları sırasında akraba oldukları belirtilen diğer işçiler, arkadaşları için gözyaşı döktü. Toprak altında kalan işçinin babası ve yakın akrabalarından bazıları baygınlık geçirdi. Çevreden olayı izleyenlere de tepki gösteren işçileri polis ekipleri güçlükle sakinleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından Hasan Yılmaz da kurtarılarak, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan işçinin hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

Öte yandan çevredeki binalarda oturanlar balkonlarına çıkarak, olanları film izler gibi izledi. İzleyenler arasında bir kadın işçi dua okuyup, gözyaşı döktü.  Polis ve Şişli Belediyesi’ne bağlı ekipler, olayda ihmal olup olmadığının belirlenmesi için çalışmalara başladı.

ÖA(BB) (FOTOĞRAF)