İstanbul'da Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran A.B. adlı kişi,"Yaklaşık bir yıldır bir firma ile 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren bir davamız var. İzolasyonun sözleşmeye uygun yapılıp yapılmadığı ile ilgili bu davada bilirkişi raporu çok gecikince bilirkişi olarak tayin edilen kişiyi aradık. Bize elinde çok iş olduğunu biraz para verirsek raporun bizim lehimize çıkabileceğini söyledi. 5 bin liraya anlaştık. 3 bin lira peşin para verdim. 2 bin lira daha vereceğim.” dedi.


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada inşaat mühendisi İ.K., Şişli’deki bürosunda kalan 2 bin lirayı alırken suçüstü yakalandı. Olayda polis bir tutanakla seri numaraları alınmış paraların İ.K.’nın üzerinden çıktığını belgeledi.


Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne getirilen İ.K. suçlamaları kabul etmedi. Parayı danışmanlık ücreti olarak aldığını söyleyen İ.K. polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen İ.K.’ya yurt dışı yasağı ve denetimli serbestlik verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.