Şeyh Keramettin Mahallesi'nde devam eden bir inşaatın duvarına destek için konulan tomruklar dün gece kırılınca panik yaşandı. Duvarlarında çatlaklar meydana gelen Hattürk Apartmanı sakinleri ile iki gecekondu dün gece geç saatte zabıta ve polis ekiplerince boşaltıldı. Gece yarısı evlerinden çıkmak zorunda kalanlar inşaat sahiplerine ve yapılma izin veren belediyeye tepki gösterdi. İnşaatın başlaması sonrasında firma yetkililerini ve Belediye'yi uyardıklarını söyleyen Onur Mutlu, evlerinde ve zeminde oluşan çatlakları göstererek şöyle dedi:

"Binanın tabanında 3 santimetreden fazla açılmalar oldu. Sıva ile kapatmaya çalıştık ama bir işe yaramadı. Çatlaklar büyüyünce iki bina arasına konulan kütükler yükü taşımadı ve bazıları kırıldı. İki binada 11 daire var. Çevredeki diğer evlerde de çatlamalar oldu. Onlarla birlikte 15 aile polislerin uyarısı üzerine evlerinden tahliye edildi. Ne kadar kalacağımız belli değil. Kontrollerin yapılmasını bekliyoruz." 

'ÖNLEM ALMADILAR'

İki katlı evinin tabanında çatlaklar oluştuğunu kaydeden mahalle sakinlerinden Rasim Bekdemir, "Ne yapacağımı bilmiyorum. Mağdur oldum. Başka gidecek yerim yok" derken, evinde inşaatının ilk anından itibaren çatlaklar oluştuğunu belirten Salim Yılmaz, "Evde çatlaklar oluşunca ilgililere söyledim ama önlem almadılar. Şimdi evde durmamız imkansız. Bu geceyi atlattık ama yarından sonra ne yapacağız bilmiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Riskli evleri tahliye eden polis çevrede güvenlik önlemi aldı, halkın inşaat alanına yaklaşmaması konusunda da uyarılarda bulundu. Daha sonra inşaat alanına getirilen kütükler iş makineleri tarafından kırılanlarla değiştirildi. Güçlendirme çalışmaları halen devam ediyor. 



HK(TM/COŞ)