İngiltere'nin Liverpool şehrinde bir şirkette yönetici olarak çalışan İngiliz John Preece, aynı şirkette çalışan ve 3 yıldır birlikte olduğu Emma Jenkinson ile Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne tatile geldi. Sevgilisine evlenme teklif etmek için aylar öncesinden hazırlıklara başlayan John Preece, Skysport paraşüt firmasıyla görüşüp planını devreye soktu. Babadağ'ın 1700 metre pistine çıkarak yamaç paraşütü ile tandem (ikili) atlayış yapan Preece, Belcekız Plajı'nda onu bekleyen sevgilisi Emma Jenkinson'a büyük bir sürpriz hazırladı.

300 METRE YÜKSEKLİKTE PANKART AÇTI

John Preece'ye atlayış sırasında paraşüt pilotu Hasan Cansız eşlik etti. Preece, 10 dakikalık uçuşun ardından 300 metre yüksekliğe geldiğinde 'Benimle evlenir misin?' yazılı pankart açtı.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KALDI

Plajdan sevgilisinin inişini bekleyen Emma Jenkinson, pankartı görünce gözyaşları içinde kaldı. Büyük şok yaşayan İngiliz, inişin ardından Preece'nin yanına koştu. Diz çökerek cebindeki yüzüğü Emma Jenkinson'a veren Preece, evlilik teklifini yineledi. Teklifi kabul eden Jenkinson, sevinç içinde sevgilisinin boynuna atlarken, çift uzun süre mutluluk içinde birbirlerine sarıldı. Evlilik teklifini şampanya ile kutlayan çift, paraşüt pilotu Hasan Cansız ve firma çalışanlarına teşekkür etti.

AYLARDIR PLAN YAPIYORDU

Evlilik teklifini aylar öncesinden planladığını kaydeden John Preece, "Geçen Christmas'da paraşüt firmasına mail atarak bu teklifi planlamıştım. Hediye bir yüzük alarak tatile geldim. Burada da planımı devreye soktum. Her şey yolunda gitti. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Pankartı görünce büyük şok ardından ise mutluluk yaşadığını söyleyen Emma Jenkinson, "Harika bir sürprizdi. Kendimi çok mutlu hissettim. Evleniyoruz" diye konuştu.

Çift 6 ay sonra İngiltere'de düğün yapacakları müjdesini vererek paraşüt pilotlarının yanından ayrıldı.