İnegöl ve çevresinde üç gündür etkisini sürdüren yoğun sis, şehir merkezinin yanı sıra İnegöl- Bozüyük, İnegöl- Bursa, Organize Sanayi Bölgesi kavşağı ve İnegöl- Alanyurt arası karayolunda trafik akışını olumsuz etkilerken, görüş mesafesinin yaklaşık 20 metreye düşmesine yol açtı. Sisin en yoğun olduğu Avarlar Kavşağı'nda 6 trafik kazası meydana geldi. Toplam 14 aracın karıştığı kazada yaralanan olmadı.

Avarlar kavşağı ve Organize Sanayi Bölgesi kavşaklarında güvenlik tedbirlerini artıran trafik ekipleri, sürücüleri yakın takipten kaçınmaları ve sürat yapmamaları konusunda uyardı.

SÜRÜCÜLERE SİS UYARISI

İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, sisli havalarda hem sürücülere, hem yayalara ve hem de yetkililere önemli görevler düştüğünü söyledi. Sisli havalarda görüş mesafesinin zaman zaman 10 metreye düştüğünü ifade eden Korkmaz, sürücülerden takip mesafesini arttırmalarını istedi. Araçların kent içinde de farlarını yakmalarını öneren Korkmaz, yetkililerin hız limitlerini de düşürmesi gerektiğini kaydetti.



SA(FK/SS)