Mülkiyeti İnebolu Belediyesi'ne ait fabrikanın 24 Eylül'de yapılan kira ihalesine mevcut kiracı ile bir firma katıldı. Aylık kira bedeli 6 bin liradan başlayan ihalede fiyat kısa sürede 20 bin liraya ulaştı. Son tekliflerin alındığı ihale, 20 bin 50 TL'ye diğer firmada kaldı. Bu arada dışarıda bekleyen yaklaşık 200 işçi belediye tarafından ihaleye kasıtlı olarak başka bir firmanın daha katılmasının sağlandığını savunarak eylem yaptı. Belediye çevresinde yürüyüş yapan işçiler sloganlar atarak MHP'li Belediye Başkanı Engin Uzuner'i protesto etti.

İhalenin diğer firmada kalması üzerine eylem yapan işçilere hitap eden firma sahibi Kerim Aydoğan, İnebolu'da 7 yıl önce İkinci Bahar Tekstil'i faaliyete geçirdiklerini belirterek 5 yıldır da belediyeye ait fabrika binasını kullandıklarını söyledi. Fabrikanın kirasının geçen yıl 2 bin 200 lira olduğunu ve yüzde 46'lık artışla 3 bin liraya yükseltildiğini belirten Aydoğan, "Ben 6 bin liraya razıydım. Tuttular karşımıza bir firma çıkardılar. Ben süre istiyorum ve fabrikayı boşaltıyorum. Benim suçum AK Partili olmak" dedi.

İhale ardından İnebolu'ya gelen AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen de fabrika işçilerine moral ziyaretinde bulundu. İşçilere hitaben konuşan Gülşen, "Sizlerin işsiz kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu yatırımcılar zor geliyor. Biz hem bu yatırımcıların hem sizin yanınızdayız" dedi.

İŞÇİLERİN PROTESTOSU

İnebolu Belediyesi tarafından ihale ile başka firmaya kiralanan fabrikada çalışan işçiler protesto gösterisi düzenledi. Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okuyan işçiler sloganlar atarak çalıştıkları fabrikanın başka bir firmaya kiralanması nedeniyle Belediye Başkanı Engin Uzuner'i protesto etti. İşçiler 'Ekmekle oynayanın ekmeği olmaz' yazılı pankart açtı. Ellerinde taşıdıkları dövizlerle meydanı dolduran işçiler, 'Başkan şaşırma sabrımızı taşırma', 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' sloganları attı.

Gömlek üretimi yapan İkinci Bahar Tekstil Fabrikası'nda çalışan yaklaşık 200 işçinin katıldığı protesto gösterisine çevredekiler de destek verdi.

Fabrika işçileri adına basın açıklaması yapan üretim şefi Mahmut Aydın, 2005 yılında 1 aylık eğitim ardından gömlek dikmeyi öğrenip işe başladıklarını belirterek "İnebolu'dan 7 senedir Avrupa'nın 19 ülkesine gömlek göndermekteyiz. İnebolu'nun adını Avrupa'ya duyurmuşken nasıl bu şekilde çalışan bir firma kapatılmaya ve ilçemizden gönderilmeye çalışılır" diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren protesto gösterisi sırasında belediye binası önünde itfaiye aracının bekletilmesi dikkat çekti. İtfaiye aracının, belediyeye yürümek isteyen işçilere karşı müdahale etmek amacıyla bekletildiği öne sürüldü.