Vitrini gazete kağıtları ile kapatımış, kapısına kilit asılmış pastanenin önünde topluluk işletmeci Musa Ateş ve aileleri ile birlikte çalışanlarını da katılımı ile basın açıklaması düzenledi.

Pastanenin önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Hatice Kurşuncu, "7 Aralık 2012 Cuma sabahı Beyoğlu’nun simgelerinden, Emek Sineması’nın da bulunduğu Cercle D’orient Binası’ndaki İnci Pastanesi ve diğer dükkanlar zor kullanılarak boşaltıldı. Polis kuşatması altında gerçekleştirilen bu tahliye işlemi, gündelik hayatta sık sık maruz kaldığımız faşizan tavrı bir kez daha gözler önüne serdi. Tahliyeye karşı çıkan arkadaşlarımızdan Deniz Özgür polisler tarafından darp edilerek göz altına alındı. Tarlabaşı’nda yaşayanları yerinden eden yenilenme projesi, Demirören kazuleti, yayalara kapatılan Taksim Meydanı, yok edilmek istenen Gezi Parkı ve Emek sineması sermayenin Beyoğlu’nu ele geçirme siyasetinin parçalarıdır” şeklinde konuştu.

İnci Pastanesinin 52 yıllık emektarı Musa Ateş’in yaptığı konuşmada, “İçimden ağlamak geliyor. İnciyi inci yapan halktı. Bu halkı hiçe mi saydılar? Bu tarihi mekanın Beyoğlu’na varlığı dünya, ülke varlığı bizim için" dedi.

(BB)