Meşrutiyet Mahallesi Nizam Caddesi’nde telefon bayiine dün saat 15.00 sıralarında giren Nizamettin A., 1500 TL değerindeki cep telefonu çaldı. Hırsızlık, güvenlik kameraları ile görüntülendi. Görüntülerde müşteri gibi telefon bayiine giren Nizamaettin A.'nın, görevliden incelemek için cep telefonunu istediği, daha sonra susadığını belirterek su istediği, suyu içtikten sonra görevlinin bir anlık dalgınlığından yararlanarak işyerinden çıktığı görüldü. Telefonun çalındığını anlayan görevlinin peşinden koştuğu Nizamettin A.’yı yakalayamadığı anlaşıldı.

Haber verilmesi üzerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri izledikleri görüntülerden şüphelinin çaldığı telefonu satmak isteyeceğini göz önüne alarak çevredeki telefon bayilerinde önlem aldı. Nizamettin A., Gazipaşa Caddesi’ndeki bir telefon bayiinde çaldığı cep telefonunu satmaya çalıştığı yakalanarak gözaltına alındı.

Nizamettin A., sorgusunda yaptığı diğer hırsızlıkları da itiraf etti. Eylül ayında psikolojik rahatsızlığı nedeniyle yattığı Atatürk Devlet Hastanesi psikiyatri bölümünden taburcu olan Nizamettin A., aynı serviste yatan S.K.’nın cebinden 500 TL, 2 hafta sonra da Kozlu İlçesi’nde bir işyerinden 640 lira para çaldığını itiraf etti. Nizamettin A., Aralık ayı içerisinde de 4 ayrı iş yerinden cep telefonu çaldığı tespit edildi. Toplam 7 ayrı dosyadan hakkında ‘Hırsızlık’ suçundan soruşturma açılan Nizamettin A. işlemlerin tamamlanmasını ardından Adliye’ye sevk edildi.



GG(EE/İD)