Olay, Konuksever Mahallesi Emrah Caddesi 70 Numara'da bulunan 5 katlı apartmanın depo bölümünde meydana geldi. Firma avukatları, imitasyon ürünlerin tutulduğu Antalya'daki en büyük depo olduğu belirtilen yere, Antalya Adliyesi'nde görevli icra memurları ile birlikte geldi. Depodaki ürünlere imitasyon olduğu için el konulacağını söyleyen avukatlar ile depo çalışanları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine kentin çeşitli yerlerinde iş yapan imitasyon ürün satıcıları, kısa süre içinde olay yerine geldi. Güç durumda kalan avukatların polisten yardım istemesi üzerine olay yerine Çevik Kuvvet ekipleri de sevk edildi.

Depodaki tüm mallara el konulacağını öğrenen imitasyon ürün satıcıları ile Çevik Kuvvet polisleri arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Çalışanların depoya girme isteğine izin vermeyen polisler, cop ve biber gazı da kullandı.

ÇÖZÜM İSTANBUL'DAKİ ÜRETİMİ BİTİRMEK

Tansiyonu düşürmek için olay yerine davet edilen Kaleiçi Esnaf Derneği Başkanı Hasan Kilit, görevli polislerle yaptığı kısa görüşmenin ardından bir açıklama yaptı. Sektörün İstanbul'dan idare edildiğini söyleyen Kilit, "Devlet İstanbul'daki üreticilerle uğraşmak yerine buradaki esnafla uğraşıyor. Yapılması gereken İstanbul'daki bu imitasyon imalatı yapan işyerlerini basıp etkisiz hale getirmektir. Öte yandan bir kanun ile de bu imitasyon işi yasallaşabilir. Türkiye çapında milyonlarca insan bu işten ekmek yiyor. Turist gelip 500 liralık kotu 50 liraya alıyor. Bu Türkler için de böyle. Bunun kökten çözümü için devletin bu işi serbest bırakması lazım" diye konuştu.

İşyeri çalışanlarının dışarıda, savcılık görevlileri ve avukatların ise sayım için depoda bulunduğu, sayımın ise sabaha kadar sürebileceği belirtildi.