Kaza, merkez Kepez İlçesi Gazi Bulvarı'nda meydana geldi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ATSO) çıkan 34 yaşındaki Elif Kahveci yolun karşısına geçmek istedi. Yaya geçidini kullanan Kahveci'ye, Rasim Ertek'in kullandığı 07 EEL 79 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen Elif Kahveci'nin yardımına yoldan geçen vatandaşlar ile ATSO çalışanları koştu. Önce 112'yi arayan vatandaşlar daha sonra trafik akışını sağlamaya çalıştı. Bir vatandaş da yaralının başının altına elini koyarak asfalt zeminle temasını kesti. İki vatandaş ise cep telefonlarıyla yaralının yakınlarına haber verdi.

ÜŞÜMEMESİ İÇİN ÜZERİNİ ÖRTTÜ

Aradan dakikalar geçtikçe 112'yi arayan vatandaş sayısı arttı. Bu arada, vatandaşın biri soğuk asfaltta yatan yaralının üşümemesi için üzerini örttü. 112 ambulansı kazadan 20 dakika sonra olay yerine gelmesine rağmen yaralıyı almadan uzaklaştı. Yaralı kadın, 20 dakika sonra Özel Medisu Hastanesi'ne ait ambulansa alınarak tedavisi yapılmak üzere, ambulansın bağlı bulunduğu hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

AYNA ÇARPTI

Sürücü Rasim Ertek ise Elif Kahveci'nin aniden yola çıktığını, geri dönme konusunda da tereddütlü davrandığını öne sürerek, "Onun tereddütlü hareketi yüzünden duramadım. Otomobilin sağdaki aynası çarpınca yere düştü" diye konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DOĞRULADI

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, ambulansın gecikmesiyle ilgili olarak, 112'nin kayıtlarını incelediklerini ve vatandaşların defalarca 112 Acil Komuta Merkezi'ni aradığını belirlediklerini belirtti. Bilgin, "Kazanın olduğu saatte 4-5 yerde vaka olduğu için yaralıya müdahale edemedik. Ancak, özel hastaneden giden ambulansı da biz yönlendirdik. Önümüzdeki yıllarda istasyon sayısının artması için çalışmalar yapıyoruz" dedi.