25 yaşındaki Hüseyin Aydemir, 13 Temmuz'da dedesinin vefat etmesi üzerine taziye evinde Kuran-ı Kerim okuttuğunu anlattı. Beldedeki camilerde görevli Ş.M. ve E.K.'ya duanın ardından 25'er lira, dedesinin vefatının 40'ıncı gününde okunan mevlitten sonra da 20'şer lira ödediğini iddia eden Aydemir, hayır amacıyla duanın ardından kendi isteğiyle imamlara para verdiğini söyledi.

OKUNAN DUANIN BORCU

Dedesinin ölümünün 52'nci gününde de mevlit okuttuğunu, toplam 50 lira isteyen imamlardan birinin, daha önceki dualardan 30'ar lira alacakları olduğunu söylemesiyle şaşırdığını anlatan Aydemir, istenen bu paraları da ödediğini belirterek şöyle konuştu:

"Dedemin vefatının ardından taziye evinde okuttuğumuz dualarda imamlara kendi isteğimle para verdim. Dedemin vefatının 40'ıncı günü de Antalya'dan gelen misafir hocalar duaların çoğunluğunu okudu. Beldedeki iki imam kısa süre dua okudu. Kendilerine 20'şer lira verdim. Dedemin vefatının 52'nci günündeki mevlidin ardından imamlardan biri bana gelerek daha önceki mevlitten iki imama da 30'ar lira borcum kaldığını söyledi. 52'nci günde okunan mevlidin ücretinin de 25'er lira olduğunu söyledi."

Belde imamlarının talebi üzerine çok şaşırdığını aktaran Aydemir, "Hayır amacıyla okuttuğum için paraları ödedim. Ama bu para camiye veya hayır kurumuna yardım amacıyla alınmadı. Yardım amaçlı alınsa asla bu konuyu gündeme getirmezdim. Hocalar bu işi ticarete dökmüş. Hocayı mevlide davet etmek için gittiğimde bana yemek sonrası gibi durumlarda sadece dua okumanın 25 lira, mevlitte okunan duanın ise 50 lira ücreti olduğunu söyledi" diye konuştu.

Aydemir Antalya Müftülüğü, Döşemealtı Müftülüğü, Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na 3 Eylül'de şikayet dilekçesi gönderdiğini belirtti.

MÜFTÜLÜK İDDİAYI İNCELİYOR

Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, iki imamın okunan duanın ardından para aldığı iddia edilen şikayet dilekçesinin kendilerine ulaşması üzerine inceleme başlattıklarını aktardı. Çelik, müftülük tarafından gerçekleştirilen inceleme sonucuna göre rapor hazırlanacağı ve iki imam hakkında karar verileceğini dile getirdi. İmamların memur olarak görev yaptığını hatırlatan Çelik, okunan duanın ardından para alınmasının yasak olduğunu kaydetti.