Dersleri boş olan Başıbüyük Yılmaz Mızrak İlköğretim 7. Sınıf Öğrencisi Emre Sezen ile iki arkadaşı, öğle saatlerinde bisikletle Başıbüyük'teki gölete geldi. Üç arkadaş göletin kenarına oturarak çekirdek yedi. Yanındaki arkadaşlarının polise verdiği ifadeye göre, Emre Sezen başı dönerek dengesini kaybedip gölete düştü. Bu sırada göletin kenarında bulunan Yalçın Ulus, Emre Sezen'in gölete düştüğünü görünce hemen suya atladı. Yalçın Ulus, çocuğu kenara çıkarırken hemen sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kayalıkların üzerinden güçlükle ilerleyerek Emre Sezen'in yanına ulaştı. Sağlık ekiplerinin dakikalarca süren uğraşına rağmen Emre Sezen kurtarılamadı.


Emre Sezen'i göletten çıkaran Yalçın Ulus, "Çocuğun suya düştüğünü görünce atlayıp kenara çıkardım ambulansı aradık" diye konuştu. Arkadaşlarına müdahale edilirken bir kenarda korkuyla bekleyen 2 çocuk ise gözyaşlarına boğuldu. Çocuklardan birisi polise olayı anlatırken "Abi çok kötüydü. Yaşar değil mi?" diyerek gözyaşı döktü. Polis ekiplerinin haber verdiği Emre Sezen'in annesi Türcihan ve babası Kemal Sezen olay yerine geldi. Şok geçiren Kemal Sezen, "Hani oğlum nerede" diye gözyaşı döktü. Acılı anne ve baba Emre'nin gölete geldiği arkadaşlarına da tepki gösterip, "En sonunda Emre'yi buraya getirip gömdünüz" dedi.


Polis acılı anne ve babayı güçlükle sakinleştirirken Emre Sezen'in cesedi yapılan incelemenin ardından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.