Olay, Kuzey Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Evinin yanındaki dik yamaca bölgede 'varangel' olarak bilinen teleferik hattı kurmaya karar veren emekli demirci ustası Cumali Babaoğlu, yaklaşık 30 metre uzunluğunda çelik tel gerdi. Ancak, Babaoğlu, çelik tele astığı makaralı kabinin hareket etmemesi için bağladığı kablonun aniden kopması üzerine kabinle birlikte hareket etti, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten ağaç köklerinin üzerine düştü. Boynu kırılan Cumali Babaoğlu, olay yerinde can verdi.

CESEDİNİ EŞİ BULDU

Bir süre haber alamadığı eşini aramaya çıkan Fatma Babaoğlu, yamaçta eşinin cesedini buldu. Fatma Babaoğlu’nun çığlıkları üzerine gelen komşuları Cumali Babaoğlu’nu Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak Babaoğlu’nun yaşamını yitirdiği anlaşıldı. 5 çocuk babası olan Cumali Babaoğlu’nun cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Cumali Babaoğlu'nun mekanik işlerine çok meraklı olduğunu belirten kuzeni Şahin Ali Babaoğlu, "Arazisine odun taşımak için teleferik hattı kurmak istedi. Olay olduğunda yalnızdı. Tahminlerimize göre kablo kopunca kabinle birlikte hareket etti, dengesini kaybedip yüksekten düşerek hayatını kaybetti" dedi.



MK(TM/CK)