Pınar ÇITAK KOYGUN - Ünsal ÇAKIN / İSTANBUL, İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız,  seçmeli derslerle ilgili olarak "Seçimler normalde 10 - 12 Eylül'de bitecekti. Ancak okullar eğitim-öğretime başladıktan sonra okul idarelerinin de yine öncü olması, yönlendirmesi anlamında, vatandaşımızın demokratik şekilde tercihlerini yapabilmesi için gayret olsun diye süre 21 Eylül'e kadar uzatıldı" dedi. Yıldız, " ( 4+4+4 eğtim sistemi) Bu dönüşüm sırasında isabetsiz dönüşüm yaptığımız kısmi de olsa okullar olabilir " diye konuştu.


2012 - 2013 eğitim - öğretim yılının açılışı Üsküdar'daki Saffet Çebi İlköğretim okulunda yapıldı. Yeni eğitim - öğretim yılı açılışına katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, törenden sonra gazetecilerin seçmeli dersler ve 4+4+4 sistemiyle ilgili sorularını yanıtladı.


" SEÇMELİ DERS TERCİHLERİ 21 EYLÜL'E KADAR UZATILDI "


İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, seçmeli derslerden hangisinin, ne kadar seçildiğiyle ilgili henüz okullardan geri bildirim almadıklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceki uygulamalardan farklı olarak, ders seçimlerinin online yapılabilmesi olanağını sağladığını belirten Yıldız, "Seçimler normalde 10 - 12 Eylül'de bitecekti. Ancak okullar eğitim-öğretime başladıktan sonra okul idarelerinin de yine öncü olması, yönlendirmesi anlamında, vatandaşımızın demokratik şekilde tercihlerini yapabilmesi için gayret olsun diye süre 21 Eylül'e kadar uzatıldı. Bu haftanın sonuna kadar tercihler yapılabilecek" şeklinde konuştu.


"İSABETSİZ DÖNÜŞÜM YAPTIĞIMIZ OKULLAR OLABİLİR "


Velilerden seçmeli dersler konusunda zaman zaman çeşitli şikayetler geldiğini de söyleyen Yıldız, "Vatandaş bir tercihte bulunduğu zaman ' Benim öğretmenim yok. Bu dersi açamam ' şeklinde bir muamele istemiyoruz. Bu talepler alındıktan sonra çok hızlı bir şekilde ihtiyaç duyduğumuz öğretmenlerimizi görevlendirebiliyoruz" dedi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının 4 +4 + 4 sistemine ilişkin topladıkları imzaların ve dilekçelerin nasıl değerlendirileceğine yönelik bir soruya ise Muammer Yıldız, " Bunlar, sistemin geneline yönelik yapılan tartışmaların dışında, okul düzenlemeleri veya bir okuldaki temel bir sorunu dile getiren hususlarsa, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yakinen ilgileniyoruz, sorunların üzerine gidiyoruz, sorunları çözüyoruz. Olmaması gereken bir düzenlemeyse onun da özverili bir şekilde geriye dönmesini, düzeltilmesini sağlıyoruz " yanıtını verdi.


4+4+4 eğitim sistemi çerçevesinde İstanbul'da bin 500 ilköğretim okulunun dönüştürüldüğünü söyleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Bu dönüşüm sırasında isabetsiz dönüşüm yaptığımız kısmi de olsa okullar olabilir" dedi. Gelen talepler doğrultusunda öğrenci sayısına bakarak değerlendirme yaptıklarını belirten Yıldız, " Biz sağlıklı veriler üzerinden, hiçbir öğrencimizi mağdur etmeden velilerimizin taleplerini sonuna kadar dinleyerek cevap veriyoruz " diye konuştu.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)