İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı ilk toplantısı İl Özel İdaresi'nde bugün gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi başkanlığındaki toplantının son bölümünde gündem dışı söz alan CHP'li üye Muhammet Arslan, Ereğli'nin Tepeören Köyü'ndeki futbol sahasının eksikliklerinin giderilmesi için ayrılan ödeneğin, köy yollarının yapımında kullanıldığını söyledi. Arslan, şöyle dedi:

"Top sahası yaptırmak için AK Parti İl Başkanı'na mı gidilmesi gerekiyor? AK Parti İl Başkanı talimat verecek, futbol sahası yapılacak. Biz komisyon olarak devletin otobüsüyle Tepeören Köyü'ne niye gittik? Boşuna gittiysek yazık değil mi devletin malına. O sahanın yapılmaması için bir neden söyleyin bana. Niye o para başka bir tarafa aktarılıyor."

İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi'ye dönen Arslan, "Sen bana demedin mi 'Burası yapılacak' diye. Senin sözün geçmiyor" diye çıkıştı.

İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, "Bazı şeyleri yanlış anlıyorsun. Burada meclisi yönlendirmiyorum, meclisi yönetiyorum. Öyle konuşma. Benim sözüm geçiyor geçmiyor, konu meclisin iradesinde" diye cevap verirken, ilgili komisyonda görev alan AK Parti'li üye Osman Arslan ise "Geçen yıl kış şartlarından dolayı yollar bozuldu. İnsanlarımızın köyleriyle ve diğer köylerle ulaşımını sağlıklı koşullarda yapabilmeleri açısından spora ayrılan parayı yollara harcadık. Ereğli'nin 88 köyünden 20'sinin yolunun bakımını hiç yapamamıştık. '20 köyün yolu mu, bir köyün futbol sahası mı' dedikleri zaman ne cevap verirsiniz. Biz 20 köyde yaşayan insanların konforunu düşündük" diye konuştu.



DS(EE/BT)